14/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στο ριγκ με Μπουτάρη πέταξαν τον Καλαφάτη

Ο καθαρά κομματικός υποψήφιος που μέχρι την τελευταία στιγμή κατείχε υπουργικό θώκο αποτελεί έναν αδύναμο αντίπαλο που κουβαλάει τη φθορά της μνημονιακής κυβέρνησης και το αμαρτωλό παρελθόν της δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου.
      Pin It

Ο καθαρά κομματικός υποψήφιος που μέχρι την τελευταία στιγμή κατείχε υπουργικό θώκο αποτελεί έναν αδύναμο αντίπαλο που κουβαλάει τη φθορά της μνημονιακής κυβέρνησης και το αμαρτωλό παρελθόν της δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Καλα-φάτε τον»! Βορά στα δόντια του ανένταχτου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πέταξε την ύστατη στιγμή η Νέα Δημοκρατία τον, μάλλον απρόθυμο να αναλάβει τον ρόλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη. Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως είναι γνωστό, στο παρελθόν είχε κατ’ επανάληψη αρνηθεί την υποψηφιότητα, γνωρίζοντας καλά ως έμπειρος πολιτικός ότι ένας κομματικός υποψήφιος δεν παίζει επί ίσοις όροις απέναντι σ’ έναν ανεξάρτητο, πόσω μάλλον ενώ εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο Παπαγεωργόπουλου και τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ακόμη δεν έχουν βρεθεί…

 

Η υποψηφιότητα Καλαφάτη ανακοινώθηκε με μια σύντομη και μάλλον χαμηλών τόνων δήλωση, ενώ συνοδεύτηκε με την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος. «Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αξίζει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που έχει σήμερα. Για να τα αποκτήσει χρειάζονται αγώνες και σκληρή δουλειά. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να γυρίσουμε μαζί τη σελίδα της πόλης. Να απαλλαγούμε από αυτά που μας πληγώνουν και μας ταλαιπωρούν και να βελτιώσουμε εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας».

 

Το όνομα του Σταύρου Καλαφάτη, γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, με σπουδαίο παραγοντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, «έπαιζε» για τον δημαρχιακό θώκο πολύ καιρό τώρα… Αλλωστε στο παρελθόν διετέλεσε με επιτυχία δημοτικός σύμβουλος κι έχει σαφή γνώση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων. Ωστόσο, η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη γι’ αυτόν. Κάπως έτσι, προσπάθησε επανειλημμένως στο παρελθόν να αποφύγει την υποψηφιότητα. Και κάπως έτσι, η Νέα Δημοκρατία συζητούσε υποψηφιότητες σαν αυτές του Γιάννη Ιωαννίδη, του Απόστολου Τζιτζικώστα ή της Ελενας Ράπτη. Καθώς όμως ο πρώτος θεωρήθηκε καταλληλότερος για την Περιφέρεια, ο δεύτερος αρνήθηκε κι έγινε «αντάρτης» και η τρίτη κρίθηκε «αδύναμη» να σταθεί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, οι σκέψεις επέστρεψαν πάλι στον Σταύρο Καλαφάτη. Αλλωστε ο ίδιος πάντοτε υπήρξε πειθαρχημένος στις κομματικές επιταγές».

 

Τρίβουν τα χέρια τους…

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δεν έκανε καμιά επίσημη δήλωση για την υποψηφιότητα Καλαφάτη, προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως από το νέο δημαρχιακό μέγαρο, «τρίβει τα χέρια του…». Γνωρίζει καλά, βλέπετε, ότι ένας καθαρά κομματικός υποψήφιος, που μάλιστα μέχρι τελευταία στιγμή διατελούσε σε υπουργικό θώκο, είναι ένας αδύναμος αντίπαλος που κουβαλάει στις πλάτες του όλη τη φθορά μιας μνημονιακής αντιλαϊκής κυβέρνησης. «Ασε που σ’ ένα ντιμπέιτ, οποιονδήποτε υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας να είχε απέναντί του ο Μπουτάρης, αρκεί να τον ρωτούσε τι θα κάνει με τη διεκδίκηση των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα δημοτικά ταμεία κατά τη θητεία του κυρίου Παπαγεωργόπουλου…», σχολίασε δημοσιογράφος που ασχολείται με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερα, όμως, ίσως λέει για την υποψηφιότητα Καλαφάτη η δήλωση έτερου υποψήφιου δημάρχου για τον κεντρικό δήμο, του ανεξάρτητου Χρήστου Μάτη: «Η απάντηση σε μια αποτυχημένη διοίκηση δεν μπορεί να είναι μία απρόθυμη μετάκληση από μια αποτυχημένη κυβέρνηση».

 

Scroll to top