Pin It

Το 2010 η ΔΗΜΑΡ ήταν το πρώτο κόμμα που πρότεινε για δήμαρχο Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη. Χθες, έσπευσε πρώτη να εκφράσει την επίσημη στήριξή της στη νέα του υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 

Η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στο δημαρχείο Αθηναίων (συνοδευόταν από τους Χρήστο Μαχαίρα, Γιάννη Αμοιρίδη και Εφη Παγκάλου) πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα -ξεπέρασε τα συνήθη τυπικά και διήρκεσε περισσότερη ώρα από τα προβλεπόμενα-, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις που ακολούθησαν.

 

Επιβραβεύοντας τη θητεία Καμίνη ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «στην Αθήνα επιτελείται σημαντικό έργο με πολύ θετικά αποτελέσματα». Εξειδίκευσε, λέγοντας ότι η πρωτεύουσα έχει νοικοκυρευτεί, η δημοτική αρχή ανέπτυξε ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης «και ο δήμαρχος όρθωσε ανάστημα σε όσους θέλουν να εκφασίζουν τη ζωή του δημόσιου χώρου και της πόλης της Αθήνας». Η τελευταία αναφορά αφορούσε το μέτωπο που άνοιξε η δημοτική αρχή με τη Χρυσή Αυγή, με αποκορύφωμα την απαγόρευση της ρατσιστικής διανομής τροφίμων «μόνο σε Ελληνες» τον Μάιο του 2013, που είχε αποτέλεσμα τον προπηλακισμό του δημάρχου Αθηναίων από τον προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή Γιώργο Γερμενή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τονίστηκε ότι το έργο της δημοτικής αρχής πρέπει να προβληθεί περισσότερο, ώστε να γίνει κατανοητό από τους πολίτες.

 

Για τη ΔΗΜΑΡ, το μοντέλο Καμίνη αποτελεί πρότυπο για την αντίληψη των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, όπως εξάλλου και οι δήμαρχοι της λεγόμενης Πρωτοβουλίας των Πέντε (Καμίνης, Μπουτάρης, Σκοτινιώτης, Δημαράς, Φίλιος) που στηρίζονται από την Αγίου Κωνσταντίνου. «Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως εμείς τη θέλουμε αλλά και όπως πιστεύουμε ότι τη διεκδικούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες όλης της χώρας», σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης.

 

«Συμφωνήσαμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας ανεξάρτητος και καθοριστικός θεσμός για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος σήμερα συναντάται με τον πρόεδρο της Δράσης, Γιώργο Σκυλακάκη, που επίσης στηρίζει την υποψηφιότητά του.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top