oikosnautou

14/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το «ξεπούλημα» του Οίκου Ναύτου καταγγέλλουν οι ναυτικοί

ΠΝΟ, ΠΕΝΕΝ και ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν το «πλήρες ξεπούλημα και την ουσιαστική κατάργηση» του Οίκου Ναύτου.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Το «πλήρες ξεπούλημα και την ουσιαστική κατάργηση» του Οίκου Ναύτου και μάλιστα «με διαδικασίες ντροπής, που θυμίζουν άλλες εποχές» κατήγγειλε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως γίνεται με «διαδικασίες ντροπής, που θυμίζουν άλλες εποχές».

Τα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, μαζί με δεκάδες ναυτεργάτες, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Ταμείου και απαίτησαν την άμεση σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα και την απεμπόληση της περιουσίας τους.

Η συνεδρίαση της ΠΝΟ έγινε ύστερα από την πληροφορία ότι με γραπτή εντολή «εξαιρετικώς επείγουσα» και ημερομηνία 13-2-2014 του προέδρου του ΕΟΠΥΥ εντέλλονται οι «…επιτροπές παραλαβής να αρχίσουν την διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.2014 και να έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17.2.14…».

Και όλα αυτά, όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές ναυτεργάτες, στα πλαίσια του νέου νόμου περί ΕΟΠΥΥ, που ναι μεν ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2014, πλην όμως μέχρι και τώρα δεν έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη από την νομοθεσία τυπική και ουσιαστική δύναμη για την εφαρμογή του.

«Και το χειρότερο είναι», όπως σημειώνει η διοίκηση της ΠΝΟ, «ότι οι επιτροπές αυτές, παράδοσης – παραλαβής, συστάθηκαν με εντολή του προέδρου του ΕΟΠΠΥ με ημερομηνία 17-1-2014, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του “σχεδίου νόμου” και όχι βέβαια σε εκτέλεση του νόμου που ψηφίστηκε».

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στην οποία ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει πως «πρόκειται για βάρβαρη κυβερνητική απόφαση με την μέθοδο του “ξαφνικού θανάτου” να ενταφιάσει τον ιστορικό φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ναυτεργατικού μας κόσμου ο οποίος τον δημιούργησε με τον μόχθο και τις θυσίες πολλών γενεών Ναυτεργατών».

Παρέμβαση έκαναν επίσης με ανακοίνωσή τους έξι ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ και Επιτροπή Ανέργων Ναυτικών) τα οποία καταδικάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος των ναυτεργατών που προσπάθησε σήμερα η Διοίκηση του Οίκου Ναύτη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

efsyn.gr

Scroll to top