dimitris-koutsoumpas-genikos-grammateas-kke

16/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας: Το πλεόνασμα δεν θα ανακουφίσει τους ασθενέστερους

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως «το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους», ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει τον δημοτικών εκλογών .
      Pin It

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε ότι ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για τον λαό, αλλά «εργάτης με χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα το πρωί στον Πειραιά. Είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια την λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην «μαύρη ανασφάλιστη εργασία» στην ναυτιλία, καθώς και στην ανεργία των ναυτεργατών την ώρα που «οι Έλληνες εφοπλιστές μόνο για το 2013 επένδυσαν 18,1 δισ. δολάρια σε 690 πλοία, 319 νέες ναυπηγήσεις, 371 δεύτερο χέρι και παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας».

Ανέφερε ότι  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην επίθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα, στα ναυτεργατικά σωματεία και στα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ότι καταστρέφουν την οικονομία και πρόσθεσε «για ποια ανάπτυξη μιλούν, όταν τα 2 εκ. επιβατών της κρουαζιέρας πέρασαν και δεν ακούμπησαν στον Πειραιά και αυτό καταγράφεται από τα καθημερινά λουκέτα καταστημάτων στην πόλη, αφού ούτε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό δεν αγόρασαν».

«Η επίθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταίριαξε γάντι με τους χαρακτηρισμούς του Τσίπρα, που χαρακτήριζε «εξαλλοσύνες», τους αγώνες των ναυτεργατών» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά την λογική του «μικρότερου κακού», ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί όχι μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως διοίκηση, δήμων ή σωματείων «εκεί που ήδη έχει αναλάβει ρόλο διαχειριστή» και ανεχόμενος υποχρηματοδότηση των δήμων, ανταποδοτικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μειώσεις μισθών και αποδοχών, υλοποιούσε το μνημόνιο».

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ώστε να φέρει το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή τις επόμενες ημέρες την προκήρυξη διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, ενώ επιπλέον προετοιμάζει το έδαφος για άνοιγμα της βεντάλιας των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων λιμενικών υποδομών.

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι προδιαγεγραμμένη επιλογή της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

efsyn.gr με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top