agrotes

16/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Με μπλόκα απαντούν οι αγρότες στην κυβέρνηση

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Οι αγρότες τονίζουν πως οι κινητοποιήσεις είναι η απάντησή τους στην κυβερνητική αδιαλλαξία και υπογραμμίζουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
      Pin It

Νέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση «της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους», πραγματοποίησαν αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας. Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν επί της ΠΑΘΕ, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παράδρομους. Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ επί μια και πλέον ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία. Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον».

«Να βουλιάξει η πλατεία»

Ο κ. Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης. «Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία,προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων ατόμων στον κόμβο Νίκαιας, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

Αποκλεισμοί κόμβων Κουλούρας και Σφαγείων

Το μεσημέρι παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθία ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.

Στην Κουλούρα, οι αγρότες έχουν καταλάβει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για τις φορολογικές αλλαγές. Σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Π. Καμμένος στο μπλόκο της Κουλούρας

Στο μπλόκο της Κουλούρας σταμάτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος, καθ' οδόν προς την Κατερίνη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι πέρυσι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».

«Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ», τόνισε ο Π. Καμμένος.  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε όλους τους βουλευτές να «εγκαταλείψουν την τρόικα και τους εντολοδόχους της τρόικας που είναι οι κυβερνώντες» και να υπογράψουν μαζί την πρόταση νόμου, για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, «επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας για χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής» και «τερματισμό της φορομπηχτικής πολιτικής».

«Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο κ. Καμμένος. Τον Πάνο Καμμένο συνόδευαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κ. Γιοβανόπουλος, Ν. Μαριάς, Ρ. Μακρή και Στ. Ξουλίδου.

Συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού 

Την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή. Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις 1.10 το μεσημέρι, πεζοί, κάνοντας ένα ανθρώπινο κλοιό επί της Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων.

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων διεξαγόταν, για τα είκοσι λεπτά της αγροτικής διαμαρτυρίας, από παρακείμενους δρόμους.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν δήμαρχοι του νομού Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας. Στο μπλόκο των αγροτών, το παρών έδωσαν οι κυβερνητικοί Σερραίοι βουλευτές, Φωτεινή Αραμπατζή, Μενέλαος Βλάχβεης και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης , καθώς και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στις Σέρρες, Αφροδίτη Σταμπουλή. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις προθέσεις των αγροτών, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς και τα αιτήματα που ζητούν να επιλυθούν, μεταξύ των οποίων είναι, το αγροτικό πετρέλαιο και το φθηνό ρεύμα.

Οι αγρότες προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

 efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top