limeniko

17/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Θαλάσσια καταδίωξη και σύλληψη μεταναστατών σε Μυτιλήνη και Σάμο

Σε θαλάσσια καταδίωξη και συλλήψεις μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα το βράδυ της Κυριακής και σήμερα το πρωί σε Μυτιλήνη και Σάμο.
      Pin It

Δύο περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη και τη Σάμο αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις οι 36 μετανάστες διασώθηκαν.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς Λέσβου, πολυεστερική μηχανοκίνητη βάρκα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και λόγω των επικίνδυνων ελιγμών που πραγματοποίησε ο χειριστής προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς και των ανέμων που έπνεαν, προκλήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα οι επιβαίνοντες. Μετά την ακινητοποίησή του, περισυνελέγησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν 26 αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων, ηλικίας 29 ετών, φέρεται ως διακινητής – χειριστής του σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και 1.500 δολάρια Αμερικής, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου αλλοδαπού.

Καταδίωξη σκάφους στη Σάμο

Το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Κοκκαρίου της Σάμου πολυεστερική μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν αλλοδαποί. Ο χειριστής της βάρκας δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ. και συνέχισε την πορεία του προς τη Σάμο. Ακολούθησε καταδίωξη και ύστερα από κατάλληλους ελιγμούς η λέμβος ακινητοποιήθηκε.

Σ’ αυτή επέβαιναν 10 αλλοδαποί και ο αλλοδαπός φερόμενος διακινητής τους, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε η λέμβος.

ΧΡ.ΠΑΠ.

Scroll to top