17/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκκίνηση προς τις κάλπες

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει τον προεκλογικό του αγώνα με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!». Εκδήλωση στο θέατρο «Ακροπόλ» σήμερα με ομιλητές τους Αλ. Τσίπρα, Ρένα Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη.
      Pin It

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει τον προεκλογικό του αγώνα με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!». Εκδήλωση στο θέατρο «Ακροπόλ» σήμερα με ομιλητές τους Αλ. Τσίπρα, Ρένα Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, επιχειρώντας να «αποδομήσει» το νέο success story, που ακούει στο όνομα πρωτογενές πλεόνασμα

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣΤο «εναρκτήριο λάκτισμα» του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, με την κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο θέατρο «Ακροπόλ». Το επιτελείο της Κουμουνδούρου επιχειρεί να δώσει χαρακτηριστικά «ενιαίας μάχης» στις εκλογικές αναμετρήσεις για την Ευρωβουλή, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, εξ ου και το σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επίσης η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται από το βήμα της εκδήλωσης να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, επιχειρώντας να «αποδομήσει» το νέο success story, που ακούει στο όνομα πρωτογενές πλεόνασμα. Ενδεικτική ήταν άλλωστε η φράση του στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Ζιντντόιτσε Τσάιτουνγκ»: «Εάν η Ε.Ε. αποδεχτεί αυτούς τους αριθμούς (σ.σ. τους υπολογισμούς για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ), πρόκειται για πολιτική απόφαση. Είναι μια προσπάθεια να βοηθήσει τον κ. Σαμαρά. Ακόμα κι αν πρόκειται για πραγματικό πλεόνασμα, τότε αυτό είναι απλά το βαρόμετρο του πόνου του ελληνικού λαού».

 

Παράλληλα όμως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να «αφήσει πίσω» την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών, που εντάθηκε λόγω των αντιρρήσεων για την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη. Στο επίπεδο των συνεδριάσεων των νομαρχιακών επιτροπών, η οργάνωση Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στη χθεσινή της συνεδρίαση οριακά υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου βουλευτή. Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου θα συνεδριάσει στα μέσα της εβδομάδας, έχοντας ως δεδομένο ότι τρεις νομαρχιακές (Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία) έχουν ταχθεί κατά του Οδ. Βουδούρη, ενώ δύο (Λακωνία και Αργολίδα) υπέρ του.

 

Το χρίσμα για τους μεγάλους δήμους

 

Η υποψηφιότητα του επικεφαλής τής Κοινωνίας Πρώτα δεν τίθεται εν αμφιβόλω, με τοπικά στελέχη να επισημαίνουν ότι «το κλίμα, παρά τις διαφωνίες, είναι ενωτικό». Ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής πάντως σε συνέντευξή του στην «Αυγή» δεν θέλησε να εισέλθει στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: «Για μένα υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα, το οποίο μου έκανε μια πρόταση, που συμπίπτει με τη στρατηγική της Κοινωνίας Πρώτα». Απέκρουσε τις αιτιάσεις για την υπερψήφιση του πρώτου Μνημονίου αναρωτώμενος «πόσο “μνημονιακός” είναι ένας άνθρωπος που δύο φορές διαγράφτηκε διότι αρνήθηκε να υποκύψει σε μνημονιακούς εκβιασμούς».

 

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιούνται μέρα τη μέρα τα πρόσωπα που λαμβάνουν το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ για τους μεγάλους δήμους. Χθες τα μέλη της δημοτικής κίνησης Λιμάνι της Αγωνίας ανέδειξαν υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά τον Θοδωρή Δρίτσα, που υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος ξανά το 2002 και το 2006. «Είμαστε ανοιχτοί σε μια νέα κοινωνική και αυτοδιοικητική συμμαχία χωρίς ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικά σχέδια. Εγγύηση, ο ριζοσπαστισμός μας και η δημιουργική συλλογικότητά μας» δήλωσε σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Την ίδια ώρα, στο ηγετικό επιτελείο της Κουμουνδούρου αναλύουν τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, οι οποίες δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο και το Διαδίκτυο. Το 10%, που έδειξαν οι έρευνες για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, χαρακτηρίζεται «άκρως ικανοποιητικό», καθώς το επιτελείο συνυπολογίζει τα ποιοτικά ευρήματα. «Σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι δηλώνουν ότι γνωρίζουν τον Γαβριήλ, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλό σε σχέση με τους υπόλοιπους “τηλεοπτικούς” υποψήφιους, αλλά και σχετικά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι κατέχει την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου μόλις δύο εβδομάδες». Οι ίδιοι οι συνεργάτες του Γ. Σακελλαρίδη σημειώνουν ότι «τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις από εδώ και πέρα μόνον θα αυξάνονται» και εκτιμούν ότι «είναι σχεδόν σίγουρο το πλασάρισμά του στη δεύτερη Κυριακή».

 

Scroll to top