17/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Συνειρμοί…

 

«Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Ορους…» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία. Ηταν εγκάρδιος και δοτικός απέναντι στην Ιερά Επιστασία, που τον υποδέχτηκε όπως προβλέπει το βυζαντινό τυπικό, με όλες τις τιμές. Τα σήμαντρα χτυπούσαν δυνατά, καλύπτοντας ακόμη και τον ήχο από τους κινητήρες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που τον μετέφερε. Λίγο αργότερα, στεκόταν μπροστά στον ναό του Πρωτάτου, όπου με ιδιαίτερη θέρμη χαιρέτισε τους αντιπροσώπους των 20 Ιερών Μονών, μεταξύ των οποίων ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου. Και τότε, άθελα κάποιοι έκαναν αμαρτωλούς συνειρμούς… Κύριε, ελέησον.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

………………………………….

 

„«Φασισμός Α.Ε.»

 

Το «αδιαχώρητο» επικρατούσε το Σάββατο το βράδυ στο μπαρ του Μεταξουργείου στο οποίο πραγματοποιήθηκε το πάρτι για την οικονομική ενίσχυση του νέου ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.». H ομάδα της Infowar Productions επέλεγε τη μουσική, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε ότι όχι μόνο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εναλλακτική ενημέρωση, αλλά και θέληση για τη στήριξη τέτοιων προσπαθειών. Ανάμεσα στους πολλούς υποστηρικτές ήταν και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος βγήκε στον πεζόδρομο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που έσπευσαν να τον συγχαρούν αλλά και να του πουν τις απόψεις τους, τις οποίες άκουγε υπομονετικά…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

„Νέος γραμματέας

 

Ο Ηλίας Παντελεάκος αναδείχτηκε γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Ο 24χρονος τελειόφοιτος του ΕΜΠ είχε διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού, ενώ πρόσκειται στην «Ιδρυτική Διακήρυξη – Ανασύνθεση» και την πλειοψηφούσα τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για τις προθέσεις του, αρκεί μια φράση από παλαιότερο άρθρο του στην «Αυγή» τον Μάιο του 2012: «Οι αγώνες μπορούν και κερδίζουν όταν βασίζονται στις πραγματικές ευρύτατες κοινωνικές πλειοψηφίες και δεν λυγίζουν υπό το βάρος των απειλών και των εκβιασμών».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………….

 

„Ο σωτήρας!

 

Απ’ ό,τι φαίνεται, το Κυπριακό θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε είδους λαϊκισμό και ανέξοδο πατριωτισμό. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι μια ομάδα Κυπρίων φοιτητών που έχει σπουδάσει στην Ελλάδα είχε αυτή την ιδέα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκέφτεται μια τέτοια κίνηση με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού βάσει της κοινής διακήρυξης Αναστασιάδη – Ερογλου, την οποία χαρακτήρισε «εθνικό ολίσθημα».

 

Τ.Τ.

 

……………………………………..

 

„Επιστρέφει;

 

Μια ηγετική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ που έχει αποτραβηχτεί από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια έδωσε χθες το «παρών» στην κομματική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Κίνημα με το ΙΣΤΑΜΕ και αντικείμενο την τοπική αυτοδιοίκηση και το κοινωνικό κράτος. Ο λόγος για τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος βρέθηκε στο «Κάραβελ», παρακολουθώντας την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ πιο πριν συμμετείχε σε διάφορα πηγαδάκια με στελέχη, σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Τι να σημαίνει άραγε η εμφάνιση του «θείου βρέφους» του ΠΑΣΟΚ;

 

Δ.Κ.

 

……………………………………

 

„Παλιά μεγαλεία…

 

Σε γνωστό καφενείο της Ν. Ιωνίας, κοντά στο άγαλμα της Μητέρας, χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Π. Μανούρης, εκ των τριών υποψηφίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και ο οποίος διεκδικεί μέρος της παράταξης του Γ. Χαραλάμπους, μιλούσε σε ολιγομελές ακροατήριο. «Μάλλον ζει σε άλλο τόπο και χρόνο» ήταν το μότο όσων σχολίαζαν την ομιλία του στο πεζοδρόμιο, αφού, όπως έλεγαν, «νόμιζε ότι απευθυνόταν σε πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται και δεν βιώνουν την κρίση». Πού τα παλιά μεγαλεία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, που δεν προλάβαιναν να τάζουν και να χαιρετούν…

 

Φ.Π.

 

…………………………………….

 

„Ελιωσε

 

Η φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταίως περί νέου δανείου της χώρας στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι ως προοπτική ένας νέος τάφος για τον ελληνικό λαό δίπλα στους παλιούς που άνοιξαν τα μνημόνια. Ισως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επισκέφτηκε το Αγιον Ορος να ανάψει το κερί του. Επρεπε να έχει αντιληφθεί χρόνια τώρα όμως ότι τα παχιά λόγια λιώνουν γρήγορα όπως τα αναμμένα κεριά. Το θέμα είναι πως με τη δική του μνημονιακή πολιτική, του κ. Βενιζέλου και των προκατόχων τους έλιωσε ο ελληνικός λαός. Καιρός να λιώσει η πολιτική τους.

 

Π.Γεωργ.

 

………………………………………..

 

„«Μετά το Μνημόνιο, τι;»

 

Σε μια κλειστή για το κοινό εκδήλωση στην Αίγλη του Ζαππείου θα μιλήσει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα «Μετά το Μνημόνιο, τι;», σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια ενώ σε τρεις μήνες οι πολίτες θα βρεθούν στην κάλπη των ευρωεκλογών. Πρόκειται για τη δεύτερη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελλάδα από την ημέρα της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία. Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο η ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

„«Η Ιστορία της Κατοχής»

 

«Η ώρα να ξαναδούμε ανόθευτα και ακηδεμόνευτα την αληθινή Ιστορία της Κατοχής, που το πνεύμα της γαλούχησε τις ελληνικές γενιές. Χωρίς παρωπίδες και εμμονές, αντικειμενικά και σε βάθος. Αγνωστα στοιχεία και ντοκουμέντα. Ολη η αλήθεια για τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα παρασκήνια». Με αυτά τα λόγια προλογίζεται το δίτομο έργο «Η Ιστορία της Κατοχής» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα, που παρουσιάζεται την Τετάρτη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι επίσης δημοσιογράφοι και συγγραφείς Μιχάλης Κατσίγερας και Γιώργος Πετρόπουλος, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «IANOS» (Σταδίου 24, 1ος όροφος).

 

Φ.Π.

 

……………………………………..

 

„Νέα δεδομένα

 

Μπλέκεται το εκλογικό σκηνικό στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Παρά τις προσπάθειες της νυν δημάρχου να φτιάχνει πάρκα και παιδικές χαρές, την επανενεργοποίηση του πρώην δημάρχου Π. Γρετζελιά, την εμφάνιση του Α. Κόντου και την επιμονή μέχρι σήμερα του Χ. Τομπούλογλου να θέσει υποψηφιότητα, το κλίμα είναι εξαιρετικά «θολό». Οι υποψηφιότητες των Γ. Αράπογλου και Α. Βασιλόπουλου δημιουργούν νέο κλίμα και για όσους παρακολουθούν στενά τη πόλη δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Δηλαδή οι δύο νέοι Α. Βασιλόπουλος και Γ. Αράπογλου να περάσουν στον β’ γύρο, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα στην πόλη.

 

Φ.Π.

 

……………………………………..

 

„Κλέφτες συνειδήσεων

 

Με νέο άρθρο του από τη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να εμφανιστεί ως διωκόμενος για τις ιδέες του, επικαλούμενος τον τίτλο παλαιότερου βιβλίου του «Εχθροί του καθεστώτος». Τονίζει ότι «καθεστώς» είναι «το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας με τα τόσα σκάνδαλα, με την πολιτική εθνικής μειοδοσίας στα θέματα τα εθνικά, τη δημόσια διαφθορά, την ευνοιοκρατία, την αναξιοκρατία, την παρακμή». Παράλληλα, λέει: «Δηλώνουμε ΑΘΩΟΙ για τις κατηγορίες, οι οποίες μας αποδίδονται». Πόσο αθώοι είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής; Καλό θα ήταν να δουν όλοι την ταινία που παίζεται «Η κλέφτρα των βιβλίων», από την οποία θα αποκομίσουν μια καλή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία των πολιτικών προγόνων και προτύπων των χρυσαυγιτών.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………..

 

Στα δυτικά Βαλκάνια

 

Περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια ξεκινά από αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί όλες τις πρωτεύουσες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, με πρώτο το Βελιγράδι. Θα ακολουθήσουν η πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, το Σαράγεβο στη Βοσνία–Ερζεγοβίνη, που μαστίζεται από διαδηλώσεις πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια στην κυβέρνηση, και η πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμη τα Σκόπια, όπου θα μεταβεί οδικώς την Πέμπτη, και η τελευταία επίσκεψη, πριν από την επιστροφή στα τέλη της εβδομάδας, θα γίνει στα Τίρανα, όπου θα συναντηθεί -εκτός της πολιτικής ηγεσίας- και με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top