Pin It

ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥΔεν ξέρω για απόψε αν υπάρχουν εισιτήρια, νομίζω πως όχι. Εχετε την ευκαιρία όμως να δείτε ξανά live την Αλέκα Κανελλίδου στο «Half Note» στα μέσα Μαρτίου (14, 15 και 16). Σημειώστε την ημερομηνία γιατί είναι από τις παραστάσεις που δεν χάνονται. Την είδα το Σάββατο και, trust me, αξίζει. Και για να προλάβω το ερώτημά σας, δίνω την απάντηση κατευθείαν: ναι, η φωνή της διατηρείται μια χαρά. Η γνωστή βραχνή, μπάσα φωνή, που ξέρουμε από παλιά. ΟΚ, μπορεί να μην έχει το βάθος που είχε όσο ήταν νεότερη σε ηλικία, αλλά η χροιά της παραμένει το ίδιο, αν όχι περισσότερο, γοητευτική.

 

Στο «Half Note» λοιπόν η κυρία Κανελλίδου με ένα τζαζ κουαρτέτο, παρακαλώ, να τη συνοδεύει. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο, Κανελλίδου με τζαζ μπάντα, θαύμα. Δημήτρης Καλαντζής στο πιάνο και Τάκης Πατερέλης στο σαξόφωνο, διόλου τυχαίοι έτσι; Από τους πιο καλούς τζαζίστες που έχουμε. Σκεφτείτε λοιπόν τη φάση μέσα στο μικρό τζαζ κλαμπ του Μετς και ονειρευτείτε. Με τα δικά της γνωστά τραγούδια αλλά και πολλά ξένα, από Κόουλ Πόρτερ μέχρι Beatles. Χωρίς περιττά λόγια, με πολλή μουσική, χαμηλό φωτισμό και μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον στην αρχή. Ιδανικές συνθήκες στο κατάμεστο κλαμπ.

 

Ο κόσμος βέβαια ήταν ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας, νέοι δεν μπορώ να πω πως υπήρχαν ανάμεσα στο κοινό. Αναμενόμενο ,όμως, από τη στιγμή που η ίδια η Αλέκα Κανελλίδου προτιμά να βρίσκεται στο περιθώριο. Η απόφασή της είναι στάνταρ, θέλει να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε συνεντεύξεις, ούτε φωτογραφίες, ούτε τίποτε. Και ούτε και πολλά καινούργια πράγματα από δισκογραφικής απόψεως. Εχασε την επαφή της με τις νέες ηλικίες. Ανέκαθεν πάντως ήταν έτσι διακριτική ως καλλιτέχνις. Λοιπόν, σημειώστε τις νέες ημερομηνίες στο καρνέ σας και κάντε από τώρα το κουμάντο σας, αν δεν θέλετε να μείνετε απ’ έξω.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top