17/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Eλληνες μετανάστες στην Τουρκία

 

Ελληνες που απέδρασαν από την κρίση, πέρασαν τα σύνορα και τόλμησαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, συναντά η Σοφία Παπαϊωάννου στην αυριανή εκπομπή της «360ο» (ALPHA, 23.45). Οι πιο τολμηροί ξεκίνησαν από την Ελλάδα χωρίς να έχουν κανονίσει κάτι συγκεκριμένο. Εφτασαν στην Κωνσταντινούπολη και άρχισαν να χτυπάνε πόρτες. Βρήκαν δουλειά σε σχολεία, ξενοδοχεία, ταβέρνες, εκκλησίες. Αλλοι πάλι ξεκίνησαν με σχέδιο: να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, να στελεχώσουν πολυεθνικές επιχειρήσεις, να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα στα βάθη της Ανατολής. Από τη γειτονιά του Πέρα και του Μπεμπέκ, με τα νέα ελληνικά στέκια, στο Λεβέντ με τους υπό ανέγερση ουρανοξύστες και τα νεόδμητα εμπορικά κέντρα όπου απασχολούνται Ελληνες αρχιτέκτονες, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει το νέο ελληνικό στοιχείο στην Πόλη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αλλά και των βίαιων επεισοδίων.

 

………………………………………..

 

Νέος κύκλος στον ΣΚΑΪ

 

Εξι βραβεία ΕΜΜΥ απέσπασε ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Game of Thrones», που κάνει πρεμιέρα απόψε (23.15) στον ΣΚΑΪ. Είναι βασισμένος στο δεύτερο βιβλίο του George R.R. Martin με τίτλο «Σύγκρουση Βασιλέων», γεμάτος ίντριγκες και συνωμοσίες, νέες φιλίες και ανίερες συμμαχίες, νέα πρόσωπα και συναρπαστικές εξελίξεις. Τα γυρίσματα έγιναν στο Μπέλφαστ, την Ισλανδία και την Κροατία και διαδραματίζεται στην εποχή των Λευκών Κοράκων, όπου πέντε διεκδικητές του θρόνου γεμάτοι συνωμοσίες ζουν μέσα σ’ ένα ζοφερό, χειμωνιάτικο σκηνικό. Στο King’s Landing βασιλιάς είναι τώρα ο νεαρός αλλά αδίστακτος Joffrey, με συμβούλους την πανούργα μητέρα του, τη Cersei, και τον θείο του, τον Tyrion. Ωστόσο, την κυριαρχία των Lannister στον θρόνο επιβουλεύονται πολλοί και ισχυροί αντίπαλοι…

 

…………………………………………

 

Νέο Δ.Σ. στο ΣΕΔΕΑ

 

Η Χριστίνα Καράμπελα, managing partner της εταιρείας έρευνας αγοράς qed, εξελέγη πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς. Στην πρώτη συνεδρίαση οι εκλεγέντες από την τακτική Γενική Συνέλευση συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

 

• Αντιπρόεδρος: Βαλέρια Τσάμη (γενική διευθύντρια – Focus Bari)

 

• Γενικός γραμματέας: Λάμπρος Κατσανέβας (γενικός διευθυντής – Opinion)

 

• Ταμίας: Ντορίνα Φυντάνη (director – GFK Hellas)

 

• Μέλος: Ηρώ Παπαδοπούλου (managing director – TNS ICAP)

 

……………………………………………………………

 

Χρυσή Αυγή, Δένδιας και κάλπες

 

Με τη Χρυσή Αυγή, τη νομοθεσία και τις επικείμενες εκλογές ασχολείται απόψε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην «Ανατροπή» του (MEGA, 23.30), ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου συζητά «Στον Ενικό» (STAR, 23.10) με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. Ο Γ. Πρετεντέρης φιλοξενεί τους Σίμο Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Λιάνα Κανέλλη (βουλευτίνα του ΚΚΕ), Πέτρο Τατσόπουλο (ανεξάρτητος βουλευτής), Μαρία Ρεπούση (βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ), Θεοδόση Πελεγρίνη (πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργο Κατρούγκαλο (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Χαράλαμπο Ανθόπουλο (αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Ο Ν. Χατζηνικολάου συζητά με τον Ν. Δένδια για την αστυνομία, την τρομοκρατία, τους καταζητούμενους, τους μετανάστες, τη Χρυσή Αυγή και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ ερωτήσεις κάνουν και πολίτες που παρευρίσκονται στο στούντιο.

 

Scroll to top