17/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΝΑ

Υπό απόλυση 19 πολιτικοί υπάλληλοι

      Pin It

Σε απόλυση οδηγούνται 19 πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς τον Μάιο λήγει η οκτάμηνη διάρκεια της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί. Αυτό καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι και δηλώνουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών της συγκυβέρνησης πως όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσω της κινητικότητας θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή για το ΥΝΑ, σε αντίθεση με άλλα υπουργεία.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου (ΠΣΥΥΕΝ) υπογραμμίζει ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όσο και ο γενικός γραμματέας του ΥΝΑ διαβεβαίωναν με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις επικείμενες απολύσεις, αν δεν σχεδιάζονται ήδη οι επόμενες μέσω της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων για το 2014. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2013 τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η γενική διευθύντρια διαβεβαίωναν ότι μέσω της κινητικότητας θα μετακινηθούν στο ΥΝΑ υπάλληλοι άλλων υπουργείων, χωρίς και για αυτό το θέμα να έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα.

 

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑ και οι επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων, οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα, δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ ούτε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ολα αυτά δείχνουν ότι το μέλλον και η ζωή των υπαλλήλων που χάνουν τη δουλειά τους δεν αποτελεί προτεραιότητα. Μάλλον προτεραιότητα αποτελούν οι δημόσιες σχέσεις και η σχεδιασμένη περιθωριοποίηση των πολιτικών υπαλλήλων μέσω του νέου Οργανισμού», προσθέτουν.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top