18/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το… Muppet Show της Πρέμιερ Λιγκ!

      Pin It

Στα χαρακώματα Βενγκέρ και Μουρίνιο

 

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Ο Στάτλερ και ο Γουόλντορφ ήταν το πιο πετυχημένο δίδυμο στο Muppet Show: οι δύο γέροι στο θεωρείο που κριτίκαραν τα πάντα και γέλαγαν ο ένας με τα χάλια του άλλου…

 

Τη δόξα τους ζηλεύουν οι τεχνικοί της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, που έχουν αφήσει στην ιστορία αξέχαστες κόντρες. Ομως με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να βρίσκεται πλέον μακριά από τους πάγκους και τον Ράφα Μπενίτεθ να λιάζεται στον μεσογειακό ήλιο της Νάπολι, τη σκυτάλη κρατούν γερά στα χέρια τους ο Ζοσέ Μουρίνιο με τον Αρσέν Βενγκέρ.

 

Προχθές ήταν η σειρά του Αλσατού τεχνικού της Αρσεναλ να απαντήσει στις δηλώσεις του Πορτογάλου που τον είχε χαρακτηρίσει «άτομο ειδικευμένο στην αποτυχία».

 

Μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ, που σήμανε και την πρόκριση των «κανονιέρηδων» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Βενγκέρ ξεσπάθωσε: «Ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό του. Δεν μίλησα καθόλου γι' αυτόν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα και δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Περισσότερο λυπάμαι για την Τσέλσι. Δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες ανόητες παρατηρήσεις που χαρακτηρίζονται από έλλειψη σεβασμού».

 

Πώς ξεκίνησε η όλη ιστορία; Απλά ο Βενγκέρ… τόλμησε να πει ότι οι προπονητές που υποβιβάζουν τις πιθανότητες της ομάδας τους να κατακτήσουν τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, το πράττουν λόγω φόβου ότι θα αποτύχουν στο τέλος. «Τσίμπησε» ο Μουρίνιο, που βαφτίζει φαβορί για το πρωτάθλημα μόνο την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, και κάπως έτσι προέκυψε η ατάκα ότι ο Βενγκέρ είναι «ειδικός στις αποτυχίες». Παράλληλα τον χαρακτήρισε κοροϊδευτικά ως «ο κ. Ευγενικός».

 

Οταν ο τεχνικός της Αρσεναλ πιέστηκε από τους δημοσιογράφους να πει κι άλλα για τον ομόλογό του της Τσέλσι, περιορίστηκε στο εξής: «Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Αν εσείς ενδιαφέρεστε και δεν έχετε τίποτε καλύτερο να κάνετε στη ζωή σας, δεν σας εμποδίζει κανείς. Εγώ όμως αγαπώ το ποδόσφαιρο και με ενδιαφέρει το τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

 

Πιστεύει όμως ότι εδώ τελείωσε και η ιστορία των δηλώσεων και κόντρα δηλώσεων με τον Μουρίνιο; «Δυστυχώς δεν υπάρχει τελεία και παύλα σ' αυτό…».

 

 

Scroll to top