20/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Αντικαταστάτης

 

Να διορθώσουν την γκάφα με την ατυχέστατη επιλογή Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, με τρόπο ενωτικό και ελπιδοφόρο, αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», και εκεί δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η συνταγή «Σακελλαρίδη», δηλαδή ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο. Ενας από τους πιθανούς υποψηφίους που προτείνουν οι τοπικές οργανώσεις είναι και ο 32χρονος Κωνσταντίνος Ζαγάρας, νέος επιστήμονας από την Κοζάνη, με πέρασμα από τη δημοσιογραφία αλλά και εμπειρία στον πολιτικό στίβο, καθότι υποψήφιος σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται ώς την Κυριακή…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………

 

„Πες μου τον φίλο σου

 

Τελικά ο μόνος που υπεράσπισε δημόσια τον κ. Κ. Γρίβα και τις απόψεις του ήταν η χθεσινή «Δημοκρατία». Με πρωτοσέλιδο κείμενο η εφημερίδα ανακαλύπτει «Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Ενοπλες Δυνάμεις» και αναμειγνύει το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» με μια φανταστική διαπάλη «αποστράτων» και «εμπειρογνωμόνων» στο πλαίσιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αστείο είναι ότι η «Δημοκρατία» μιλά για «πρωτοφανή προσωπική επίθεση» στον Γρίβα και ισχυρίζεται ότι «οι πατριωτικές θέσεις που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανασύρθηκαν για να χαρακτηριστεί ακροδεξιός με αντιμεταναστευτικές θέσεις». Τελικά οι εκλεκτικές συγγένειες δεν κρύβονται, όσο κι αν μασκαρευτούν.

 

Δ.Ψ.

 

…………………………………….

 

„Δυσκολίες

 

Τριχοτομημένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Αρχικά, ενδιαφέρον είχε εκφράσει ο εφοπλιστής, μέλος της κίνησης των «58» και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργος Βερνίκος, ο οποίος έδειξε να το ξανασκέφτεται, ενώ στο τραπέζι των σχετικών διαβουλεύσεων στη Χαριλάου Τρικούπη έπεσε το όνομα του πρώην δημάρχου Κορυδαλλού, Στέφανου Χρήστου. Προς το παρόν, η μόνη εκδηλωθείσα υποψηφιότητα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι του νεαρού Ιωσήφ Βουράκη, ο οποίος επιχειρεί να δώσει ευρύτερο χαρακτήρα στην πρωτοβουλία του, καθώς το «πράσινο» ακροατήριο είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένο.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………………………………..

 

„«Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειος»

 

Ο εκδοτικός οίκος Ι. Σιδέρης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης (ΕΛΚΕΘΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών οργανώνουν εκδήλωση, σήμερα 13.00-15.00, στην αίθουσα Auditorium (Σίνα 2-4), για την παρουσίαση του τόμου «Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειος – Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές Εκμετάλλευσης Υποθαλάσσιων Ενεργειακών Φυσικών Πόρων». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής, Χρήστος Ροζάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, Αν. πρύτανης Διεθνών Σχέσεων Παντείου Παν., ο ομότιμος καθηγητής, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, Βασίλης Λυκούσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………

 

„Για την Κεφαλονιά

 

Χρηματική βοήθεια 50.000 ευρώ για τους πληγέντες της Κεφαλονιάς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης. Επειτα από επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης με τον Δήμο Κεφαλληνίας, διαπιστώθηκε ανάγκη για κουβέρτες, ξηρά τροφή (κονσέρβες έτοιμων φαγητών, τόνος, μπισκότα κ.ά.) καθώς και εμφιαλωμένα νερά. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η συλλογή των ειδών αυτών από τα σχολεία από τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης που θέλουν να βοηθήσουν.

 

Μ.Χ.

 

……………………………………….

 

„Τον στηρίζουν

 

Δηλώσεις στήριξης εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών λαμβάνει από πολλές πλευρές ο νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος «φλέρταρε» με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της δικής του υποψηφιότητας και ο προερχόμενος από τον στενό κύκλο των «μητσοτακικών» της Ν.Δ., δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, προέβησαν σε δηλώσεις στήριξης προς τον κ. Σγουρό. Ωστόσο, ο ίδιος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………..

 

„Για τον Σαρωνικό

 

Τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσει από την πλευρά της «Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού» η Αγγελική Ράπτη, γιατρός, διευθύντρια της Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», έπειτα από την ομόφωνη εκλογή της ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου από τα μέλη της παράταξής της. Εκτιμήσεις την καθιστούν φαβορί, τουλάχιστον για τον β΄ γύρο των εκλογών, καθώς έχει και τη στήριξη του νυν δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………….

 

„Νέος πονοκέφαλος

 

Νέος «πονοκέφαλος» για τον δήμαρχο του Πειραιά. Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλός του, Γιάννης Μελάς. Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και όρισε νέο αντιδήμαρχο. Ο Γ. Μελάς είναι γιος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Παναγιώτη Μελά και ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο. Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι θα στηριχθεί από μεγάλο κομμάτι των οπαδών του Ολυμπιακού, τότε η κατάσταση δυσκολεύει για τον Β. Μιχαλολιάκο.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………..

 

„Για τον ΟΚΑΝΑ

 

Θέμα ημερών είναι η πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επί δύο μήνες παραμένει ακέφαλος μετά την καρατόμηση της Μένης Μαλλιώρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο αντικαταστάτης της προέρχεται και αυτός από το ΠΑΣΟΚ και είναι ο πρώην βουλευτής στον Νομό Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνης. Ο 39χρονος οδοντίατρος ανήκει στη νεότερη γενιά στελεχών, εκλεγμένος δύο φορές με το ΠΑΣΟΚ, το 2007 και το 2009, ωστόσο παρέμενε αποστασιοποιημένος από τα κομματικά από το 2012. Στον ΟΚΑΝΑ έχει δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει, ενώ κρίσιμο παράγοντα αποτελεί η συνεργασία του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………

 

„Καθυστερημένη…

 

Θυμήθηκε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή εν μέσω επιδημίας θανάτων από τη γρίπη να εκδώσει εγκύκλιο για τα μέτρα πρόληψης της γρίπης και των λοιμώξεων στους παιδικούς σταθμούς. Εγκύκλιος που κάθε χρόνο εκδίδεται παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, από τους αρμόδιους υπουργούς περί τον Νοέμβριο. Ευτυχώς, που το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργεί εγκαίρως, χωρίς να αυτοδιαφημίζεται.

 

Ντα.Β.

 

………………………………………

 

„Οχι σύσκεψη

 

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, καθώς, όπως λένε, ενημερώθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για Κυπριακό και ΠΓΔΜ, εξαιτίας της άρνησης του πρωθυπουργού. «Απέδειξε για άλλη μία φορά ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι παντελώς ξένες στην πολιτική του αντίληψη και (εκτός από δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ) έχει μετατρέψει τη Ν.Δ. σε ένα κόμμα επικίνδυνο και για τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Τέρενς Κουίκ.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………..

 

„Στους ευάλωτους

 

«Yπαρκτό μέγεθος» θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ δεν αμφισβητεί την επίτευξή του, αλλά εστιάζει σε δύο δεδομένα: Πρώτον, ότι προήλθε κατόπιν θυσιών και από την άτυπη στάση πληρωμών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου και, δεύτερον, στον τρόπο κατανομής του στους πολίτες. Πρόταση της Αγίου Κωνσταντίνου να δοθεί προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους από την κρίση και να μη μοιραστεί σε «ημετέρους» για προεκλογική εκμετάλλευση (βλέπε ένστολοι, σώματα ασφαλείας κ.λπ. κ.λπ.).

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

„Διαμαρτυρία

 

Επικαλούμενος στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτικών κομμάτων στις ειδησεογραφικές και ενημερωτικές εκπομπές των πανελλαδικών καναλιών, ο Τέρενς Κουίκ έκανε λόγο για «πολιτικό και αντιδεοντολογικό σαμποτάζ» που υφίστανται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ο εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι η παρουσίαση των δράσεων των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι κάτω και από το μισό ποσοστό του εκλογικού αποτελέσματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ αντίστοιχα εκείνη της Ν.Δ. βρίσκεται «σε σκανδαλώδη ύψη, όπως και το «σπρώξιμο» της Χρυσής Αυγής μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ»!

 

Τ.Τ.

 

………………………………………………

 

«Πρωτογενές πλεόνασμα»

 

Ακρως αποκαλυπτικός για το τι κράτος επιθυμούν οι εκάστοτε κυβερνώντες στην Ελλάδα είναι ο αριθμός των αστυνομικών. Οπως παραδέχτηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη Βουλή, «έχουμε τον καλύτερο μέσο όρο αναλογίας πολίτη /αστυνομικό στην Ε.Ε., 1 προς 190, όταν ένας αποδεκτός μέσος όρος είναι 1 προς 450». Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τον αριθμό των 9.000 αστυνομικών της ασφάλειας «απίστευτο», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν περίπου 4.000 αστυνομικοί σε επιτελικές θέσεις, αριθμός που «ακόμη και το γερμανικό επιτελείο στις δόξες του δεν είχε». Κατά τα άλλα, «περιττοί» ήταν οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνόμοι…

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top