kontominas

20/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εισαγγελία προτείνει τη μείωση της εγγυοδοσίας του Κοντομηνά

Η αρμόδια Εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου ζητά να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο η χρηματική εγγύηση του Δημήτρη Κοντομηνά.
      Pin It

Εισήγηση προς τον ανακριτή της υπόθεσης που ερευνά τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, απέστειλε η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, με την οποία ζητάει να γίνει δεκτή η προσφυγή του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για μείωση της χρηματικής εγγύησης που του έχει υποβληθεί μετά την απολογία του.

Η εισαγγελέας προτείνει συγκεκριμένα να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δάνεια που είχαν λάβει εταιρίες του ομίλου που διευθύνει.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του κ. Κοντομηνά για την υπόθεση, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του με τον ανακριτή της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικών όρους και την Εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισης του.

Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο με πλειοψηφία 2 έναντι 1 είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη.

efsyn.gr

Scroll to top