21/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΣΟΚ - «58» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Πιέζονται να γεφυρώσουν τις διαφωνίες

      Pin It

Στις καλές προθέσεις έμεινε η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών ΠΑΣΟΚ – «58», η οποία συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα με την παρουσία όλων των κομμάτων (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) και κινήσεων («Δυναμική Ελλάδα», «Πολιτεία 2012», «Πρωτοβουλία Β», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Μπροστά») που επιθυμούν την κοινή παρουσία της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, ακόμη μια φορά δεν διεξήχθη συζήτηση για τα ακανθώδη ζητήματα που αφορούν τη σύνθεση και τα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου, ενώ εκτός ατζέντας παρέμειναν και τα θέματα που εξίσου προκαλούν τριβές όπως το όνομα και τα σύμβολα του εκλογικού σχήματος. Πάντως, για το ΠΑΣΟΚ η αποτύπωσή του στο κοινό ψηφοδέλτιο με το όνομα και το λογότυπό του «είναι δεδομένη», ξεκαθάριζαν αργότερα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Βασική εξέλιξη του χθεσινού ραντεβού στη Βουλή ανάμεσα στους Δ. Καρύδη, Π. Ρήγα, Λ. Κατσικαρέλη και Σ. Κουρουζίδη, Χρ. Λάζο και Β. Βαμβακά είναι η αμοιβαία αντίληψη ότι ο χρόνος πιέζει και οι διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν.

 

Με αυτό το γνώμονα, τέθηκε ως στόχος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως σε νέα συνάντηση, όλοι οι συμπράττοντες να δώσουν τα χέρια για το πλαίσιο της συνεργασίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη Συνδιάσκεψη το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (8-9 του μήνα, παρουσία του Μάρτιν Σουλτς) και για τις άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα.

 

Ως γενική αρχή αμφότεροι ομονοούν ότι το ευρωψηφοδέλτιο οφείλει να εκπέμπει το μήνυμα της ανανέωσης και της προοπτικής στην Κεντροαριστερά, που προς το παρόν δίνει εικόνα φθοράς και κατάρρευσης, όμως το μεγάλο ερώτημα που φανερώνει τις δυσκολίες είναι «πώς αυτό το αίτημα θα γίνει πράξη», όπως σημείωναν πηγές του ΠΑΣΟΚ με γνώση των διεργασιών. Μεγαλύτερη ανησυχία για τη λίστα επικρατεί στις τάξεις των «58» και των κινήσεων, που θεωρούν ότι με τη σταυροδοσία θα βρεθούν σε μειονεκτικότερη θέση έναντι κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αν δεν τεθούν σαφή και ευδιάκριτα κριτήρια.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top