21/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Γιάννης Μπέζος, ο νέος Αλέξης Μινωτής

 

Ποιοι άλλοι θα προσφέρονταν να φτιάξουν τα σηματάκια στην ΕΔΡ, την Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία, εκτός από τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιάννη Μπέζο; Και ποιοι άλλοι θα δέχονταν να διασκευάσουν τον θρυλικό… Τσομπανάκο, το χαρακτηριστικότερο σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ); Ηταν 21 Μαΐου 1938, 9.28 το βράδυ, όταν ακούστηκε πρώτη φορά στον αέρα η φράση «Εδώ Αθήναι» από το κρατικό ραδιόφωνο. Το «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΔΡ λοιπόν εκπέμπει με νέα σποτάκια. Ξέρει, άλλωστε, ο Μίμης Πλέσσας από κάτι τέτοια. Οχι μόνο ήταν από τους πιο ευνοημένους και πολυγραφότατους συνθέτες κατά τη διάρκεια της χούντας, αλλά το έπαιξε και λογοκριμένος μετά. Τα έχει γράψει ο Δημήτρης Γκιώνης αναλυτικά, μην επανέλθουμε. Οσο για τον Γιάννη Μπέζο, τι να πούμε, καλύτερα να μην αναφέρουμε λέξη. Υποκλινόμεθα στο ταλέντο του. Αν είναι ωραίο το καινούργιο σήμα της ΕΔΡ; Πάρα πολύ. Πάλι καλά που ο Μπετόβεν πέθανε νωρίς, διότι θα σταματούσε τη μουσική από τη ζήλια του αν το άκουγε.

 

………………………………………………………….

 

Αφοπλιστικός ο αρμόδιος υπουργός Παντελής Καψής σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα μας: «Ναι, δεν το συζητώ», απαντά στη διαπίστωση πως η απόφαση για το λουκέτο και το μαύρο αλλά και η έλλειψη σχεδίου στην ΕΡΤ δημιούργησαν ακόμα περισσότερα προβλήματα. «Θα είχε προβλήματα και η εν λειτουργία αλλαγή της ΕΡΤ, αλλά δεν θα είχε αυτό το χάος που δημιουργήθηκε…». Το παραδέχονται, λες και ως κυβέρνηση δεν φέρουν αυτοί την ακέραιη ευθύνη. Λες και είναι κάποιοι ξένοι. Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;

 

………….,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,…………………………

 

Respect στον Αδωνι

 

Τα λέγαμε στο «τετΡΑΔΙΟ» στις 9 Ιανουαρίου για τη στενή, πιο στενή δεν γίνεται, πολιτικο-δημοσιογραφική σχέση του Αρη Πορτοσάλτε με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Και μετράγαμε σ’ αυτήν εδώ ακριβώς τη στήλη τις συνεντεύξεις τους στον Σκάι 100,3 υπολογίζοντάς τες (σε τέσσερις μόλις μήνες) σε 18; Ε, λοιπόν, προσθέστε άλλη μία από χθες το πρωί. Ο Αρης είχε ξανά καλεσμένο τον Αδωνι! Θα μου πείτε, και τι σε κόφτει εσένα αν ο κύριος Πορτοσάλτε δεν κρατάει καν τα προσχήματα; Σωστό κι αυτό. Αν ήταν καλός ο Αδωνις στη συνέντευξή του; Οπως έγραψε ένας ακροατής με μήνυμά του στον σταθμό, με το οποίο έσπευσε να συμφωνήσει ο Αρης, «ο υπουργός έδωσε ρεσιτάλ υπευθυνότητας, γνώσης και ηρεμίας».

 

……………………………………………………….

 

Ο Real το γνωρίζει;

 

Προχωρούν τα «Παραπολιτικά FM», αλλά με αργούς ρυθμούς. Μπορεί να πιάσουν Απρίλιο μέχρι να βγουν κανονικά στον αέρα. Ο Γιάννης Κουρτάκης κάνει ο ίδιος προσωπικά ραντεβού με πολύ κόσμο, ακόμα και με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλα, ανταγωνιστικά, ραδιόφωνα. Αλλά έτσι είναι ο καπιταλισμός (ηλίθιε).

 

www.e-tetradio.gr

 

Scroll to top