Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

38Την ανατροπή του σκηνικού, που άρχισε να διαφαίνεται στο τέλος της περασμένης χρονιάς, φαίνεται ότι διατηρεί ο ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου φαίνεται ότι «χτίζει» στον τομέα των ειδήσεων μια σχέση «εμπιστοσύνης» με το τηλεοπτικό κοινό, που παράλληλα δείχνει να εγκαταλείπει το MEGA, το οποίο βέβαια παραμένει ψηλά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι και το χρονικό διάστημα 18/1 έως και 18/2/2014, σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen Audience Measurement, το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τις καθημερινές, με τη Μαρία Χούκλη στην παρουσίαση, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή καθηλώνοντας κατά μέσον όρο 817.000 τηλεθεατές. Το τηλεμερίδιό του αγγίζει πλέον το 20,8%, με αποτέλεσμα να αφήνει στη δεύτερη θέση το δελτίο ειδήσεων του MEGA, που με την Ολγα Τρέμη στην παρουσίαση προσελκύει 710.000 άτομα, με μερίδιο 18,1%. Η διαφορά τους δηλαδή αγγίζει πλέον σχεδόν τις δύο ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε απόλυτους αριθμούς το δελτίο του ΑΝΤ1 προσελκύει 107.000 τηλεθεατές περισσότερους από εκείνους του δελτίου του MEGA. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς το τηλεοπτικό κοινό έχει «κουραστεί» από τις αλλοπρόσαλλες απόψεις των τηλεσχολιαστών του καναλιού της Μεσογείων αλλά και από το ότι παρουσιάζουν περισσότερο σχόλια παρά ειδήσεις. Αντίθετα ο ΑΝΤ1 επιμένει τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα θέματα με λιγότερο σχολιασμό, κάτι που δεν τον έχει εκθέσει στο τηλεοπτικό κοινό. Τελευταία πάντως και στο MEGA φαίνεται να επιχειρείται «στροφή»…

 

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ εμφανίζει σταθερή πορεία με μικρές διακυμάνσεις, συνήθως, έστω και οριακά, ανοδικές. Το συγκεκριμένο διάστημα προσελκύει κατά μέσον όρο 510.000 τηλεθεατές, με το μερίδιό του να φτάνει το 14,7%. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι παίζει εκτός βασικού ανταγωνισμού καθώς το δελτίο του καναλιού της Κάντζας μεταδίδεται στις 18.30 και όχι στις 20.00, όπως αυτά του ΑΝΤ1 και του MEGA. Την τέταρτη θέση έχει καταλάβει το ανανεωμένο δελτίο ειδήσεων του STAR, το οποίο επίσης ξεκινάει λίγο νωρίτερα (19.45), με τη Μάρα Ζαχαρέα. Κατά μέσον όρο προσελκύει την προσοχή 478.000 τηλεθεατών.

 

[email protected]

 

Scroll to top