agrotes

21/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή «τεσσάρων» αξόνων ζητούν οι αγρότες

Τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής για τα αγροτικά, αποτελούμενη από εκπροσώπους υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης και αγροτικών συλλόγων, ζητά η «Πρωτοβουλία Αγροτών».
      Pin It

Άμεση σύσταση τετραμερούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης και θεσμοθετημένων αγροτικών συλλόγων, ζητά η «Πρωτοβουλία Αγροτών», προκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, κυρίαρχο θέμα για την «Πρωτοβουλία» είναι να ανοίξει συνολικά ο φάκελος «αγροτική πολιτική» και στη Βουλή, για να αποσαφηνιστούν οι παράμετροι και οι κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στη γεωργία του μέλλοντος.

Σε ότι αφορά στο φορολογικό, εκτιμά ότι το 2014 θα πρέπει να είναι μεταβατικό έτος, καθώς -όπως υποστηρίζει- χρειάζονται μια σειρά από αλλαγές, διευκρινίσεις, βελτιώσεις και παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει συζήτηση ενώ το συγκεκριμένο φορολογικό βρίσκεται σε εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι η «Πρωτοβουλία Αγροτών» ξεκίνησε, πριν από δεκαπέντε ημέρες, διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, το διεκδικητικό πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top