23/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μαζική διαδήλωση στην καρδιά του Μοριά

Πρωτοφανές στα χρονικά ήταν το παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στα διόδια Νεστάνης.
      Pin It

Πρωτοφανές στα χρονικά ήταν το παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στα διόδια Νεστάνης

 

ΤΡΙΠΟΛΗ

 

«Πρώτα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ!». Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα του πρωτοφανούς για τα τελευταία 30-40 χρόνια παναγροτικού παγκτηνοτροφικού παμπελοποννησιακού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στα διόδια της Νεστάνης, έξω από την καρδιά του Μοριά, την Τρίπολη, σε μια συνάντηση των μπλόκων από τη Λακωνία, την Αργολίδα, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών της Κορίνθου και Αρκαδίας και τον αγροτικό σύλλογο Μαντινείας αλλά και των Γαργαλιάνων, ακόμη και της Αιγιαλείας Αχαΐας!

 

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες αγρότες είχαν παραταχθεί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα και στις δύο κατευθύνσεις του εθνικού δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί με τα κορναρίσματά τους υποδήλωναν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

 

«Βουλευτές, ξυπνάτε, οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Οχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Οχι στην εξαθλίωση» διακήρυξαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, που μοίραζαν πορτοκάλια στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι περνούσαν ελεύθερα από τις σηκωμένες μπάρες των διοδίων της Νεστάνης, τονίζοντας πως τα εμπορεύματά τους δεν τα πετούν κάτω, αλλά τα δωρίζουν και πως από τα νέα φορολογικά μέτρα πλήττονται οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

 

Οι αγρότες της Πελοποννήσου γύρω στις 3 το μεσημέρι κατευθύνθηκαν προς την Τρίπολη, παρατάχθηκαν στην είσοδο της πόλης και μετά με υψωμένα τα πανό, τα πλακάτ και τις μαύρες σημαίες τους διαδήλωσαν μέσα στην πόλη και παρέδωσαν το ψήφισμά τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Νίκος Θεοδωράκης

 

Scroll to top