Pin It

Εντός των ημερών αναμένεται να εγκριθούν από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δύο νέες προκηρύξεις θέσεων για τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα. Η μία θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων). Η δεύτερη σχετίζεται με 200 θέσεις για το υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής. Αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στη χθεσινή συνάντηση που είχε στο υπουργείο με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Συντονιστικού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

 

Το ραντεβού κλείστηκε κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των καθηγητών σε διαθεσιμότητα την Πέμπτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού στον Πειραιά και ύστερα από δύο επίσημα αιτήματα της ομοσπονδίας. Οπως έγινε γνωστό, για τις θέσεις σε ΙΕΚ–ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14 (125 διοικητικές και 200 εκπαιδευτικές) και που μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν υπάρχει έως σήμερα καμία απόφαση–έγκριση για την προκήρυξή τους από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον υπουργό να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων και να επανέλθουν όλοι οι τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης που καταργήθηκαν.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο διευκρίνισε πως δεν είναι θέμα βούλησης αλλά ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα απορρόφησης του συνόλου των διαθεσίμων». Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ επισημαίνει πως παραμένει ο κίνδυνος για απολύσεις πάνω από 200 εκπαιδευτικών, αλλά θεωρεί θετικό το πρώτο βήμα που έγινε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, εφόσον υλοποιηθούν οι σχετικές δεσμεύσεις.

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

 

Scroll to top