dsa-proedros-adamopoulos

24/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η εκλογική «μάχη» των δικηγόρων

Από την πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών εξελέγησαν πρόεδροι σε 47 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ σε οκτώ θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση. Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η εκλογική διαδικασία στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης .
      Pin It

Στην Αθήνα

Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και η εκλογική «μάχη» συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα. Την Κυριακή προσήλθαν στον ΔΣΑ και ψήφισαν μόλις 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος, στις 2 και 4 Μαρτίου, για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Την προεδρία του ΔΣΑ διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος («Κοινωνία των Δικηγόρων»), ο ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές χωρίς υποψήφιο συνδυασμό αλλά στηρίζεται από τον συνδυασμό «Σύγχρονη Δικηγορία» και από τις παρατάξεις «Βήμα Νομικών Erga Omnes» (Δημήτρης Βερβεσός), «Ωρα Ευθύνης» (Γιώργος Μπουλούκος) και «Δικηγορική Ανανέωση» (Μπάμπης Αναλυτής), ο Βασίλης Παπαστεργίου («Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων»), ο Αγγελος Βρεττός («Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»), ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης («Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων»), ο Γιώργος Μαραγκός («Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι»), ο Γεώργιος Παριανός («Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας») και ο Παναγιώτης Περάκης («Ανεξάρτητη Πρόταση»).

Στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγουν και πάλι σήμερα οι κάλπες για τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καλούνται να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου τους. Την Κυριακή, πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών, προσήλθαν στις κάλπες 1.410 δικηγόροι σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα, οπότε θα αναδειχθεί το «δίδυμο» που θα διεκδικήσει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη εβδομάδα (2 και 4/3), τη θέση του προέδρου.

Στις φετινές εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατέρχονται οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι-επικεφαλής συνδυασμών, ένας αυτόνομος υποψήφιος πρόεδρος κι ένας συνδυασμός χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου. Κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει χωριστά για πρόεδρο και χωριστά για την εκλογή συμβούλων από τους συνδυασμούς, με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια σε δύο διαφορετικές κάλπες. Η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι για πρώτη φορά τετραετής. Η ψηφοφορία διεξάγεται στην Αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά

Την ερχόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ), καθώς οι χθεσινές εκλογές έστειλαν στον δεύτερο γύρο τους συνδυασμούς «Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά» με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Σταματογιάννη και «Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Για την Αλλαγή στο ΔΣΠ» με επικεφαλής τον Ιωάννη Καρδαρά.

Να σημειωθεί ότι ο χθεσινός πρώτος γύρος των αρχαιρεσιών χαρακτηρίστηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων, καθώς από τους 1.850 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 1.360.

«Το αποτέλεσμα άνοιξε τον δρόμο για μια συνολική αλλαγή στο ΔΣΠ, αλλαγή και σε νοοτροπίες και σε πρακτικές», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Γιάννης Καρδαράς. ΧΡ.ΠΑΠ.

Στην Πάτρα

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, καθώς κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στη χθεσινή εκλογική διαδικασία την απόλυτη πλειοψηφία.

Στις κάλπες προσήλθαν χθες Κυριακή 643 δικηγόροι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Παπάκος έλαβε 250 ψήφους, ο Κώστας Καραγεώργος 148, ο Φώτης Λεπίδας 91, ο Σπύρος Μπουρδανιώτης 54 και ο Βαγγέλης Τρίγκας 40. Έτσι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι Νίκος Παπάκος και Κώστας Καραγεώργος.

Στο Ηράκλειο

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου εξελέγη την Κυριακή με 347 ψήφους ο Άρης Ροζάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Συλλόγου από τον Βασίλη Λαμπρινό, που δεν πήρε μέρος στις φετινές εκλογές ύστερα από 14 χρόνια προεδρίας.

Στις κάλπες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, προσήλθαν 624 δικηγόροι και βρέθηκαν 26 λευκά ψηφοδέλτια. Ο Αρης Ροζάκης έλαβε 347 ψήφους, έναντι 126 του Μιχάλη Σφακιανάκη και 125 του Γιάννη Λεβέντη.

* Η χθεσινή εκλογική διαδικασία σημαδεύτηκε και από μία απώλεια. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών αναβλήθηκαν οι εκλογές λόγω του αιφνίδιου θανάτου της προέδρου του Συλλόγου.

Οι πρόεδροι σε 47 Δικηγορικούς Συλλόγους

Αγρινίου: Λεωνίδας Υφαντής,
Αλεξανδρούπολης: Ιωάννης Ζαμπούκης,
Αμαλιάδας: Νικόλαος Κυπρούλης,
'Αμφισσας: Γεώργιος Δελμούζος,
Βόλου: Λάζαρος Γαιτάνης,
Γιαννιτσών: Αθανάσιος Ξυνίδης,
Γυθείου: Γεώργιος Μητσάκος,
Δράμας: Αναστάσιος Πούλιος,
Έδεσσας: Λεμονιά Γαισίδου,
Ευρυτανίας: Βασίλειος Γκαρίλας,
Ηλείας: Δημήτριος Δημητρουλόπουλος,
Ηρακλείου: 'Αρης Ροζάκης,
Θεσπρωτίας: Κωνσταντίνος Σιντόρης,
Θηβών: Κωνσταντίνος Ζέρβας,
Ιωαννίνων: Αναστασία Γιογλή,
Καβάλας: Αθανάσιος Αθανασίου,
Καλαβρύτων: Ανδρέας Οικονόμου,
Καλαμάτας: Κωνσταντίνος Μαργέλης,
Καρδίτσας: Ανδρέας Γεωργίου,
Καστοριάς: Γεώργιος Μπαλιάκας,
Κατερίνης: Χαράλαμπος Μπρουσκέλης,
Κεφαλληνίας: Παναγής Καππάτος,
Κιλκίς: Ευρώπη Αρτόγλου,
Κοζάνης: Βασίλειος Τσιώτσιας,
Κορίνθου: Παναγιώτης Νικολόπουλος,
Κυπαρισσίας: Αιμιλιανός Σεκλός,
Κω: Παναγιώτης Αβρίθης,
Λασιθίου: Νικόλαος Παπαδάκης,
Λάρισας: Δημήτρης Κατσαρός,
Λειβαδιάς: Βασίλης Δαλαμάγκας,
Λευκάδας: Γεράσιμος Γαντζίας,
Μυτιλίνης: Δημήτριος Καλλίας,
Νάξου: Μαρία Μάρκου,
Ναυπλίου: Νικόλας Καρούζος,
Ξάνθης: Κυριακή Κιούση-Σιούτη,
Πρεβέζης: Θωμάς Γεωργίου,
Ρεθύμνης: Ευάγγελος Μουνδρανάκης,
Ροδόπης: Γεώργιος Κυμπαρίδης,
Ρόδου: Κωνσταντίνος Σαρρής,
Σάμου: Γεώργιος Κολλάρος,
Σερρών: Παναγιώτης Καρίπογλου,
Σπάρτης: Παναγιώτης Κομνηνός,
Σύρου: Νικόλας Παγίδας,
Τρικάλων: Δημήτρης Κοντογιάννης,
Τριπόλεως: Δημήτρης Κωστόγιαννης,
Φλωρίνης: Δημήτριος Στεφανίδης,
Χαλκίδας: Λάμπρος Γκάνης,
Χίου: Ανθίππη Ζαννάρα.

Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στους Δικηγορικούς Συλλόγους:

Αιγίου, μεταξύ των: Γεωργίου Μπέσκου και Γεωργίου Ρούσσου,
Βέρροιας, μεταξύ των: Δημητρίου Ζυγουλιανού και Φίλιππου Γιαννούλη,
Λαμίας, μεταξύ των: Γεωργίου Δούμα και Αθανασίου Μακρυγιάννη,
Μεσολογγίου, μεταξύ των: Μάριου Παπαθεοδώρου και Σπυρίδωνα Τάμπα,
Ναυπλίου, μεταξύ των: Νικόλαου Καρούζου και Δημήτριου Ορφανού,
Πατρών, μεταξύ των: Νικόλαου Παπάκου και Κωνσταντίνου Καραγεώργου,
Πειραιά, μεταξύ των: Ιωάννη Καρδαρά και Γεωργίου Σταματογιάννη.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top