Aprilia Guintoli Melandri

25/02/14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμιος τίτλος για την Aprilia

Στην πρώτη θέση της κατάταξης αναβατών και κατασκευαστών η Aprilia μετά τον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike .
      Pin It

Ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την αγωνιστική ομάδα της Aprilia από την αυστραλιανή πίστα του Phillip Island, στην οποία ξεκίνησε ο πρώτος γύρος για το Παγκόσμιο Superbike 2014.

Η Aprilia αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον δεύτερο αγώνα με τον Sylvain Guintoli, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο βάθρο μετά τον πρώτο αγώνα και βρίσκεται έτσι στην πρώτη θέση της κατάταξης αναβατών και κατασκευαστών.

Το πρώτο μέρος του αγώνα μονοπώλησε η μάχη σώμα με σώμα των δύο αναβατών της Aprilia, Melandri και Guintoli, οι οποίοι μαζί με τον Ιρλανδό Laverty και τον Giugliano, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για τη νίκη. Ο Marco Melandri κέρδισε τη δεύτερη θέση, ακριβώς μπροστά από τον «ομόσταβλό» του Guintoli, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος για την πρώτη θέση, με τους Rea, Baz και Sykes να ανεβάζουν το ρυθμό και να ξεκολλάνε από τις τελευταίες θέσεις. Ο Guintoli οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου αγώνα, αλλά έχασε τα πρωτεία από τους Baz και Laverty, μέχρι και τον 12ο γύρο, όπου μετά από μία σειρά επιθέσεων πήρε ξανά το προβάδισμα. Δύο γύρους αργότερα μια βλάβη στον κινητήρα του Laverty – ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση και πίσω από τον Γάλλο αναβάτη της Aprilia – και μία διαρροή πετρελαίου στην πίστα, ανάγκασαν τον Laverty να αποσυρθεί και τους κριτές να ολοκληρώσουν πρόωρα τον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά τερματισμού αποφασίστηκε με βάση τον τελευταίο γύρο, κατά τον οποίο ο Guintoli προπορευόταν των Baz και Sykes, δίνοντας τη νίκη στον Γάλλο αναβάτη της Aprilia.

Ο Γάλλος ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, πρώτος στην κατάταξη. Εκτός της νίκης του Sylvain και η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Melandri στον πρώτο αγώνα, φέρνουν για ακόμη μία φορά την Aprilia στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης Κατασκευαστών και ανοίγουν τον δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Scroll to top