golden gate bridge

26/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ αυτόχειρων στην κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο

Σαράντα έξι άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2013 πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα Golden Gate και οι αρχές σχεδιάζουν να τοποθετήσουν δίχτυ ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν αυτοκτονίες στο μέλλον.
      Pin It

Η κρεμαστή γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο υπήρξε ορόσημο για το 2013 καθώς 46 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους πέφτοντας από εκεί.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ετήσιο απολογισμό από το 2000, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των θυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμός των αυτόχειρων θα ήταν σημαντικά μεγαλύτρος, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αστυνομία και πολίτες επενέβησαν και απέτρεψαν άλλους 118 ανθρώπους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Bridge Rail Foundation, η οποία καταγράφει τις αυτοκτονίες από τη μήκους 1.280 μέτρων γέφυρα, ανακοίνωσε ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί δίχτυ ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές αυτοκτονίες.

Το δίχτυ ασφαλείας θα αποτρέψει μελλοντικούς θανάτους σώζοντας άτομα που πολλές φορές οδηγούνται από στιγμιαία παρόρμηση στη συγκεκριμένη απόφαση, για την κατασκευή του όμως απαιτούνται περίπου 66 εκατ. δολάρια.

Για την ώρα οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποτροπής των αυτοκτονιών με περιπόλους αστυνομικών με ποδήλατα.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top