26/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

ΕΣΗΕΑ για τηλετζόγο

 

Τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες απελευθερώνεται ο ραδιοτηλεοπτικό τζόγος καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Σε μια περίοδο οικονομικής ασφυξίας -σημειώνεται- για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ενώ είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο τζόγος θεωρείται διεθνώς ένας επιπλέον κίνδυνος για τους πολίτες, η κυβέρνηση απελευθερώνει τη συνεχή μετάδοση παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση». Το Δ.Σ. της Ενωσης προσθέτει ότι με ειδική ρύθμιση η κυβέρνηση «απαλλάσσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρείες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους)» και καλεί το ΕΣΡ να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς μέχρι τώρα στην αρμοδιότητά του ήταν η ρύθμιση τέτοιων παιχνιδιών.

 

………………………………………………………………………………..

 

Με «σχεδία» στο φεγγάρι

 

Το νέο τεύχος του περιοδικού «σχεδία» κυκλοφορεί από σήμερα με τους συντελεστές του να τα ξαναπιάνουν όλα από την αρχή «ακούγοντας το καλύτερο κλαρίνο της Ελλάδας». Αναζητούν παρηγοριά σε θεωρίες συνωμοσίας, κλείνουν δωμάτιο στο φεγγάρι, παίζουν μπάλα για μια καλύτερη ζωή, παρακολουθούν την τέχνη να κάνει ακτιβισμό, ταξιδεύουν μέχρι την Ικαρία και ξεσηκώνονται «κατά του Εφέντη», ενώ μετράνε και «πόση ακτινοβολία κοστίζει ένα μεροκάματο». Στο τεύχος Μαρτίου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος μιλάει στη «σχεδία» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι εποχή «να τα ξαναπιάσεις όλα από την αρχή. Τις σκέψεις σου, τις ιδέες σου, το σώμα σου, το πώς ζεις, πώς συμπεριφέρεσαι, πού ζεις, τι διάλεξες, τα πάντα». Και ο δικός μας Δημήτρης Ψαρράς μιλάει για τις θεωρίες συνωμοσίας που γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα – ειδικά αυτές τις εποχές της βαθιάς κρίσης…

 

…………………………………………………………………………………..

 

Κι άλλο κανάλι υψηλής ευκρίνειας από τη NOVA

 

Με ακόμα ένα κινηματογραφικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας εφοδιάζει στις 5 Μαρτίου το «μπουκέτο» της η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA. Πρόκειται για το Novacinema2 HD που θα μεταδίδει 24ωρο πρόγραμμα και θα προβάλλεται από τη θέση 201 του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος της NOVA . Ετσι η NOVA διαθέτει δύο κινηματογραφικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD), ένα 3D με πρόσφατες επιτυχίες του Χόλιγουντ σε πρώτη προβολή έναν χρόνο πριν από οποιοδήποτε κανάλι, με δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσής τους. Ταινίες και σειρές της είναι διαθέσιμες και μέσω της υπηρεσίας Nova on Demand, ενώ πλέον παρέχει στους συνδρομητές της και το Nova GO, που δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενο μέσω laptop, smartphone και tablet.

 

Scroll to top