Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Ο αγωνιστής της δικτατορίας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρωτοστάτης του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, είναι για ακόμη μια φορά ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Η απόφαση ελήφθη χθες, σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και στελεχών.

 

Τη συνέλευση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος και ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Αρις Καζάκος, το όνομα του οποίου «έπαιζε» δυνατά μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, υπέρ του κ. Μηταφίδη βάρυνε η καθημερινή αγωνιστική δράση του και συμμετοχή στα κινήματα της πόλης: από το SOSτε το νερό ώς τις αντιδράσεις των κατοίκων της Ευκαρπίας για τον ΣΜΑ και την αδειοδότηση του «Τιτάν». Κι από τον αγώνα των εκπαιδευτικών μέχρι τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.

 

Με τη διακήρυξη που παρουσίασε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δεσμεύτηκε «να μην υπάρξει κάτοικος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση, τροφή και πρόσβαση στην υγεία. Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

 

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης προέρχεται από τους αγώνες του «15% για την Παιδεία» και του «114». Ως φοιτητής χρημάτισε γραμματέας του τελευταίου πριν από τη χούντα Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Για τη συμμετοχή του στις αντιδικτατορικές οργανώσεις «Σπουδαστική – Λαϊκή Πάλη» καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.

 

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Καλαμαριάς. Επελέγη ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπως φάνηκε με κριτήρια την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχημένη θητεία σε ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά σωματεία της πόλης.

 

Μελανό σημείο της υποψηφιότητας, η δυσαρέσκεια του Μιχάλη Παναγιωτίδη, που είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

 

Scroll to top