27/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

www.e-tetradio.gr

 

Θα κάνουμε Πάσχα με Μπετόβεν και Μπαχ;

 

Το διαβάζετε δίπλα, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Προκοπάκης της ΝΕΡΙΤ, δεν υπάρχει το Δεύτερο Πρόγραμμα στον σχεδιασμό της Δημόσιας Ραδιοφωνίας. Απίστευτο. Τα λέγαμε πάλι στο «τετΡΑΔΙΟ», αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μία κρατική ραδιοφωνία να μην υποστηρίζει το τραγούδι της χώρας. Να μη διαθέτει κάποιο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μουσική του τόπου. Και ιδού το φαιδρόν του πράγματος: βγάζουν καινούργιο δίσκο αυτό το διάστημα οι Tinariwen, η Γαλάνη και ο Μάλαμας. Να είσαι λοιπόν ακροατής της Δημόσιας Ραδιοφωνίας στην ελληνική επαρχία, τη φτωχή από καλά ραδιόφωνα ελληνική επαρχία, και να ακούς από το «Kosmos» τα καινούργια τραγούδια του συγκροτήματος από τη… Σαχάρα αλλά να μην ακούς από πουθενά Γαλάνη ή Μάλαμα. Να ακούς κλασική μουσική από το «Τρίτο», όλες τις συμφωνίες στη σειρά, αλλά όχι ελληνικά τραγούδια. Και καλά, τώρα με τις Απόκριες θα τη βγάλουμε καθαρή με τα λάτιν, το Πάσχα τι θα βάλουν; Μότσαρτ; Ή τη «Λίμνη των κύκνων»; Να ψήνουμε αρνί με Τσαϊκόφσκι. Π(χ)οιότης.

 

Αλλά αναρωτιέμαι: Το κάνουν αυτό λόγω ανικανότητας ή λόγω συγκεκριμένου σχεδιασμού; Δεν γουστάρουν Ελλάδα, είναι φιλοευρωπαϊστές, απαξιώνουν οτιδήποτε το ελληνικό; Να το δεχτώ, εντάξει, αλλά πώς συμβαδίζει αυτό με τη μετάδοση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας από το Πρώτο Πρόγραμμα, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή; Τελικά τι θέλουμε να είμαστε, Δύση ή Ανατολή;

 

………………………………………

 

Ρυάκι

 

Δύσκολα από χθες τα πράγματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού οι περισσότεροι από τους συντάκτες της εφημερίδας σήκωσαν μπαϊράκι και θέλουν να φτιάξουν κόμμα ώστε να κατεβούν στις εκλογές. Και το «τετΡΑΔΙΟ» το σκέφτεται πολύ σοβαρά, δεν αποκλείεται αυτή η στήλη που διαβάζετε τώρα να είναι η τελευταία. Θα μας χάσει η δημοσιογραφία αλλά θα μας κερδίσει η πολιτική. Θα σας εξαφανίσουμε (εξασφαλίσουμε)!

 

 

 

Scroll to top