astynomia-xeiropedes-sillipsi

01/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 17χρονου διακινητή μεταναστών

To ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος και ο 17χρονος χειριστής του συνελήφθη. Οι εννέα αλλοδαποί που διασώθηκαν, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
      Pin It

Μόλις 17 ετών ήταν ο χειριστής του φουσκωτού ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε εννέα μετανάστες και το οποίο εντόπισε πλήρωμα πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή «Συκαμιάς» της Λέσβου.

Στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που επέβαιναν στο πλωτό περιπολικό, είδαν το ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και ο χειριστής του να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου αποφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα την πρόκληση εισροής υδάτων σ’ αυτό.

Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε , οι εννέα αλλοδαποί διασώθηκαν, καλά στην υγεία τους και αφού περισυνελέγησαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού του Λ.Σ μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο 17χρονος διακινητής συνελήφθη.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top