washington bad weather

04/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Χιόνια και αρκτικό ψύχος πλήττουν τις ΗΠΑ

Ισχυρή χειμερινή καταιγίδα χτυπά τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με χιόνι και αρκτικό ψύχος. Οι κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ, του Ντελαγουέρ, του Μισισιπή και του Τενεσί κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
      Pin It

Aκόμη μία φονική χειμερινή θύελλα πλήττει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών με παγωμένη βροχή, χιόνι και κρύο κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, προκαλώντας την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, καθώς και το κλείσιμο σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σε άλλες Πολιτείες.

Σύμφωνα με Αμερικανούς μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες είναι 15 βαθμούς Κελσίου κάτω από το φυσιολογικό για την εποχή. Μάλιστα, οι χαμηλές θερμοκρασίες για την περιοχή της Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να πέσουν στους -13 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπτωση που η πρόβλεψη αυτή επαληθευτεί, θα είναι κοντά στο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας -16 βαθμών που καταγράφηκε στην Ουάσινγκτον τον Μάρτιο του 1873.

Οι παγωμένοι δρόμοι στη Βιρτζίνια «ευθύνονται» για τουλάχιστον έναν θάνατο, καθώς ένας 30χρονος έχασε τον έλεγχο του φορτηγού του, το οποίο έπεσε σε δέντρο. Τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στο Τέξας, την Οκλαχόμα και το Τενεσί προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο από τη «χειμερινή εισβολή». Αν και το χιόνι «παρακάμπτει» τις βόρειες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης,  το κρύο είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Οι κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ, του Ντελαγουέρ, του Μισισιπή και του Τενεσί κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Περίπου 2.900 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 5.000 καθυστέρησαν εξαιτίας της χειμερινής καταιγίδας. Το χειρότερο «χτύπημα» δέχτηκε το αεροδρόμιο Reagan National στην Ουάσινγκτον, όπου περισσότερο από το 80% των πτήσεων ακυρώθηκαν.

Αλλά και στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα καιρικό μέτωπο θα κινηθεί πάνω από τη βορειοδυτική Καλιφόρνια προκαλώντας βροχές και χιονοπτώσεις στην περιοχή, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top