04/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα «μπαστούνια» από το… 19

Να θυμίσουμε ότι το περσινό 1-1 με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε αφετηρία εξελίξεων και έδωσε αφορμή για την απομάκρυνση αρκετών παικτών.
      Pin It

Να θυμίσουμε ότι το περσινό 1-1 με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε αφετηρία εξελίξεων και έδωσε αφορμή για την απομάκρυνση αρκετών παικτών

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς τις ικανότητες του… Ηρακλή Πουαρό για να ανακαλύψει το «μαύρο κουτί» που προκάλεσε τη συντριβή του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» με 3-0.

 

Ο αποκλειστικά υπεύθυνος έχει όνομα και λέγεται Μίτσελ! Ο Ισπανός τεχνικός είναι αλήθεια ότι διαθέτει πολλά παράσημα από τη μέχρι τώρα διαδρομή, κυρίως για την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως το βράδυ της Κυριακής το κοστούμι του «τσαλακώθηκε» όσο δεν πάει από τους παίκτες του Αναστασίου.

 

Η επιλογή του Μίτσελ να συνεχίσει την παρτίδα όχι μόνο με τους έντεκα που νίκησαν λίγες ημέρες νωρίτερα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και με την ίδια 18άδα αποδείχτηκε καταστροφική για τον Ολυμπιακό και έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά του αντιπάλου. Σαφώς και δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς με ευκολία το σοκ που προκάλεσε στους «ερυθρόλευκους» η κατάρρευση του Μάικλ Ολαϊτάν στο μισάωρο. Μα η εικόνα της ομάδας δύσκολα θα άλλαζε, αφού ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια σε ματς όπου ήταν εντελώς προβλέψιμο ότι ο Παναθηναϊκός θα μαζευτεί στο δικό του μισό γήπεδο και θα ψάξει το γκολ στην κόντρα επίθεση.

 

Ετσι, από τη στιγμή που ο αντίπαλος κατάφερε να παρουσιάσει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (τρία γκολ στις επτά τελικές) τότε η προοπτική της σαμπάνιας για την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό!

 

Ο Μίτσελ δεν φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα του και αγνόησε επιλογές όπως αυτή του Αριελ Ιμπαγάσα ή του Μάρκο Στσέποβιτς, που είχε πετύχει τρία γκολ στο ματς με τον ΟΦΗ.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήγε κόντρα στη λογική του ποδοσφαίρου και το πλήρωσε ακριβά. Οταν τραβάς συνέχεια από το… 19, τότε κάποια στιγμή θα σου έρθουν και τα… μπαστούνια, όπως συνέβη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν του πήγαν όλα στραβά καθώς, εκτός από τον Ολαϊτάν, υποχρεώθηκε στο ημίχρονο και σε μία αλλαγή στην άμυνα με τον Παπαδόπουλο αντί του Μαρκάνο, που έπαθε τράβηγμα.

 

Ακόμη είδε και τον Τσόρι Ντομίνγκεζ να «πετάει» την τελευταία ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι αστοχώντας σε πέναλτι στο 82’ κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-2!

 

Η μπάλα τιμώρησε τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του. Και σε ό,τι αφορά την «εξήγηση» του σκεπτικού του (γιατί δηλαδή επέλεξε ξανά τους «βασανισμένους» με τη Γιουνάιτεντ), θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ίσως και να παγιδεύτηκε από την προοπτική του αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, την προσεχή Κυριακή, όταν δεν θα μπορούσε να υπολογίζει τον Κάμπελ, τον Βαλντέζ και τον Πέρεζ, που αναχώρησαν για τις υποχρεώσεις της Κόστα Ρίκα και της Παραγουάης.

 

Λάθος υπολογισμός, λάθος ποντάρισμα.

 

Και το αμέσως επόμενο ζητούμενο για τον Μίτσελ -που έμεινε τώρα με μοναδικό κυνηγό τον Στσέποβιτς- είναι να φροντίσει να μην επηρεαστεί η ομάδα του από αυτό το κάζο εν όψει της ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Πάντως, επειδή η ζωή είναι… μπάλα, να θυμίσουμε ότι μετά τον περσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό (με ισοπαλία κιόλας) ο Μαρινάκης απομάκρυνε αρκετούς παίκτες, υπογραμμίζοντας τότε ότι ο μόνος σίγουρος ήταν ο Μίτσελ.

 

Τώρα όμως που δεν θα μπορεί να μετατεθεί αλλού το βάρος της ευθύνης;

 

Scroll to top