04/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κόντρες και σκαμπανεβάσματα

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Μπαίνουμε πλέον για τα καλά στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, με τα κανάλια να επιχειρούν κάποιες διορθωτικές ή τονωτικές κινήσεις στα προγράμματά τους. Την ίδια ώρα οι κόντρες στην κορυφή συνεχίζονται, όπως βέβαια και τα… σκαμπανεβάσματα, καθώς από εβδομάδα σε εβδομάδα η κατάσταση αλλάζει και οι ανατροπές του σκηνικού συνεχίζονται.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΑΝΤ1 αφού πήρε «κεφάλι» στον τομέα των ειδήσεων έχει προσπεράσει πλέον και στο σύνολο του προγράμματος. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen Audience Measurement, για το χρονικό διάστημα 18/1 έως και 18/2/2014 το μερίδιο του ΑΝΤ1 κατά μέσον όρο φτάνει το 19,1% αφήνοντας στη δεύτερη θέση το MEGA που πιάνει το 17,9%. Στην τρίτη θέση παραμένει, αλλά με αυξητική τάση, ο ALPHA αγγίζοντας το 16,8%, ενώ το κανάλι που έπεται είναι το STAR αλλά σε μεγάλη απόσταση (5,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω) με το μερίδιό του να μην ξεπερνά το 11,3%. Οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί εξακολουθούν να καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά στα μερίδιά τους.

 

Το MEGA πάντως μπορεί να έχει χάσει «έδαφος» αλλά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen, καπαρώνει πέντε θέσεις στο ΤΟP-10, ακολουθεί ο ALPHA με τρεις, ενώ ο ΑΝΤ1 έπεται με δύο θέσεις. Το MEGA μάλιστα με τη νέα του σειρά «Κάτω Παρτάλι» καταφέρνει να κατέχει την πρώτη θέση του συγκεκριμένου πίνακα καθώς το συγκεκριμένο σίριαλ (με πρωταγωνιστές τους Τάσο Χαλκιά, Βίκυ Σταυροπούλου, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Νάντια Κοντογεώργη κ.ά.) ανήκει στα διπλά… εκατομμυριούχα. Κατά μέσον όρο δηλαδή το παρακολούθησαν 2.509.000 τηλεθεατές με το μερίδιο της σειράς να φτάνει το 53,2%, κάτι που σημαίνει ότι το έβλεπαν κάτι παραπάνω από τους μισούς που είχαν τη συγκεκριμένη ώρα ανοιχτές τις μικρές τους οθόνες.

 

Στη δεύτερη θέση του πίνακα βρίσκεται το πρώτο «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA που το είδαν κατά μέσον όρο 2.053.000 άτομα, με το μερίδιο να φτάνει το 43,9%. Ακολουθεί η σαπουνόπερα του MEGA «Κλεμμένα όνειρα» (2.032.000 τηλεθεατές) με τα οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των προγραμμάτων που προσελκύουν την προσοχή περισσότερων των δύο εκατομμυρίων τηλεθεατών.

 

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το «Dancing with the stars» του ΑΝΤ1 που προσείλκυσε κατά μέσον όρο 1.885.000 άτομα (44,6%) ενώ θέση στο ΤΟP-10 έχει βρει και το νέο τάλεντ σόου του ίδιου καναλιού, το «The Voice», που βρίσκεται έκτο με 1.734.000 τηλεθεατές (36,3%).

 

Με σειρά έχει πιάσει άλλη μια θέση στο ΤΟP-10 και ο ALPHA. Πρόκειται για το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (με τους Αντώνη Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη κ.ά.), που δείχνει καλά στοιχεία και προσελκύει την προσοχή περίπου 1.685.000 ατόμων (35,8%).

 

Τόσο ο ΑΝΤ1 πάντως όσο και το MEGA σχεδιάζουν το επόμενο χρονικό διάστημα να ρίξουν στη μάχη της τηλεθέασης και νέες ελληνικές σειρές, που βασίζονται σε διασκευές ή και σε πρωτότυπα σενάρια.

 

[email protected]

 

Scroll to top