Georgiadis-Adonis

04/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επίδειξη θράσους από τον υπουργό Υγείας

Με θράσος από τηλεοράσεως ο υπουργός Υγείας δήλωνε το Σαββατοκύριακο ότι το «ευτελές» (!) 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων! Οι φτωχοί πολίτες καλούνται να υποκαταστήσουν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών μέσω χαρατσιών.
      Pin It

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το ποσό των 5 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία είναι… ευτελές

 

Της Ντάνι Βέργου

 

Oλο και περισσότερο απομακρύνει τον λαό από το καθολικό του δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης η συγκυβέρνηση. Με την επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία της νέας πρωτοβάθμιας αναδεικνύονται για ακόμη μία φορά τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία που τελειωμό δεν έχουν. Με θράσος από τηλεοράσεως ο υπουργός Υγείας δήλωνε το Σαββατοκύριακο ότι το «ευτελές» (!) 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων! Οι φτωχοί πολίτες καλούνται να υποκαταστήσουν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών μέσω χαρατσιών.

 

 Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Αδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως το εισιτήριο εισόδου των 5 ευρώ είναι νομοθετημένο από το 2011 για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ότι από τη στιγμή που τα πρώην πολυϊατρεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με το νέο σύστημα (ΠΕΔΥ) εντάσσονται στο ΕΣΥ, ισχύει και γι' αυτά το 5ευρω. Εμφανίζεται ωστόσο… καθησυχαστικός επισημαίνοντας πως «σε κάθε περίπτωση το νέο σύστημα, όσον αφορά την απλή συνταγογράφηση, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες»…

Από τις 18 Μαρτίου, οπότε και θα ανοίξει τις πόρτες του, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, το ΠΕΔΥ, οι πολίτες θα πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας. Για να εξαιρεθεί το ΠΕΔΥ από το χαράτσι πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

 

Oι γιατροί αντιδρούν στις πολιτικές «εκμετάλλευσης και απαξίωσης» της συγκυβέρνησης και ζητούν δωρεάν πρωτοβάθμια υγεία για όλους τους πολίτες. «Ο υπουργός Υγείας» -επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος- «εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας κι άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ΠΕΔΥ. Υπάκουος στους τροϊκανούς εντολοδόχους, επιτίθεται βάναυσα στην ήδη κατακερματισμένη από τις οικονομικές επιβαρύνσεις κοινωνία, με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη (σ.σ. σήμερα)».

 

Scroll to top