04/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο «δόκτωρ Μένγκελε» της Νέας Μηχανιώνας

Απλός... συλλέκτης ναζιστικών συμβόλων δήλωσε ο 57χρονος ψυχίατρος του ΕΟΠΥΥ που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.
      Pin It

Απλός… συλλέκτης ναζιστικών συμβόλων δήλωσε ο 57χρονος ψυχίατρος του ΕΟΠΥΥ που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Δεν θα έδιωχνα ποτέ ασθενή. Εχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη», υποστήριξε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χθες ο 57χρονος ψυχίατρος του ΕΟΠΥΥ που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, ενώ την ίδια ώρα οι «φίλοι» του πραγματοποιούσαν φραστικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Η δίκη, πάντως, αναβλήθηκε για την Παρασκευή, λόγω απουσίας μάρτυρα αστυνομικού.

 

Ο… «δόκτωρ Μένγκελε» της Νέας Μηχανιώνας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο γιατί έξω από το ιατρείο που του είχε παραχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού φέρεται ότι ανάρτησε επιγραφή που ανέφερε στα γερμανικά: «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

 

Σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννα Κατσή άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων στην εργασία, περί ρατσισμού και περί όπλων και τον παρέπεμψε σε δίκη.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

Τρία μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα, δώδεκα μαχαίρια, δύο στικ ακονισμού μαχαιριών, εξήντα τέσσερα φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής, μία σημαία με ναζιστικά σύμβολα, δύο επιράμματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ, δύο φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ.

 

Χθες, μετά την αναβολή της δίκης, ο 57χρονος γιατρός έπεσε πάνω σε τηλεοπτικά συνεργεία βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο. Ενώ οι συνοδοί του πραγματοποιούσαν φραστική επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν έγραψε ο ίδιος την επιγραφή στο ιατρείο του και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό με αυτήν.

 

Τι υποστηρίζει

 

«Απουσίαζα όταν τη βάλανε. Εχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν θα έδιωχνα ποτέ ασθενή», είπε. Για τα ναζιστικά σύμβολα, τα ξιφίδια, τα μαχαίρια και το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του, στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης δήλωσε απλώς… συλλέκτης!

 

Ωστόσο, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού με ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει εδώ και μέρες τη συμπεριφορά του νευρολόγου της Ν. Μηχανιώνας να αναρτήσει πινακίδα με ρατσιστικό περιεχόμενο. «Οπως είναι φανερό, τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε σε μια δημοκρατική κοινωνία, αλλά ακόμα περισσότερο δεν χωράνε σε χώρους που δεν είναι ιδιωτικοί, όπως ένα ιατρείο του ΙΚΑ. Πέρα από το γεγονός ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας, η ανακοίνωση του γιατρού ασκεί αντισημιτική προπαγάνδα και παραπέμπει ξεκάθαρα σε φιλοναζιστικές αντιλήψεις. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε τις δημοτικές αρχές, τον Ιατρικό Σύλλογο και όλη την τοπική κοινωνία να πάρει θέση εναντίωσης, να καταγγείλει και να απομονώσει όχι μόνο αυτές τις ακραίες ενέργειες, αλλά και τις λογικές που τις γεννούν, που τις τρέφουν».

 

Scroll to top