Prime minister-designate Ivica Dacic loo

04/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ντάτσιτς: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες με ΔΝΤ

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς τονίζει πως ο κατάλληλος χρόνος για συνομιλίες με το ΔΝΤ θα είναι μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ύστερα από τις επικείμενες εκλογές και η πορεία τους θα εξαρτηθεί από τον «τύπο της συμφωνίας που θα θέλουμε να έχουμε».
      Pin It

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, επισημαίνοντας ότι ο κατάλληλος χρόνος θα είναι μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ύστερα από τις επικείμενες εκλογές.

«Συμφωνήσαμε προηγουμένως για συνομιλίες με το ΔΝΤ και τις διεξάγουμε, όπως και με την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά οι πραγματικές συνομιλίες θα διεξαχθούν από τη νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς στο περιθώριο Επιχειρηματικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Κοπαόνικ. Σημείωσε ότι η πορεία των συνομιλιών θα εξαρτηθεί από τον «τύπο της συμφωνίας που θα θέλουμε να έχουμε».

«Εάν θέλουμε κάποια συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα, οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο «μαλακές» από ό,τι σε περίπτωση μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες ρυθμίσεις και τον βαθμό που οι πολίτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεταρρυθμίσεις αυτές», υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή του ΔΝΤ βρίσκεται στη Σερβία από τις 26 Φεβρουαρίου και ξεκίνησε τη Δευτέρα επίσημες συνομιλίες με την αρμόδια σερβική αντιπροσωπεία.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top