dimosiografia AP8

05/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Με έξωση απειλείται το τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Μετά τα εξώδικα που έστειλε μονή του Αγίου Όρους για έξωση από το κτίριο λόγω μη καταβολής ενοικίων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι σύλλογοι φοιτητών αποφάσισαν σε συνέλευσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις .
      Pin It

Οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και του συστεγαζόμενου τμήματος Πολιτικών Επιστημών κατέθεσαν στην κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών το αίτημά τους για επίλυση του κτιριακού προβλήματος, μετά τα εξώδικα που έστειλε Μονή του Αγίου Όρους για έξωσή τους από το κτίριο λόγω μη καταβολής ενοικίων από το πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρης Πασχαλίδης, δήλωσε πως η Ιερά Μονή Αγίου Όρους δεν προχώρησε το τελευταίο έτος στην προβλεπόμενη από τον νόμο μείωση κατά 20% του ενοικίου και η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν κατέβαλε τα επιμίσθια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να απειλούνται με έξωση.

Το τμήμα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ενοικίαση νέου κτιρίου από ιδιώτη και ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών. Αν υπάρξει αξιόλογη προσφορά, που να πληροί τις προδιαγραφές, το τμήμα θα μετακινηθεί πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Δεν θα υπήρχε όλη αυτή η ταλαιπωρία εάν γινόταν ένας έγκαιρος προγραμματισμός από τη διοίκηση του πανεπιστημίου πριν από τρία χρόνια. Δυστυχώς, αν και το τμήμα μας βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα της Ευρώπης, η πρυτανεία δεν έπραξε τα δέοντα για τη λύση του προβλήματός του», δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top