goldbars32

05/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Bloomberg: Αγωγή κατά πέντε τραπεζών για χειραγώγηση της τιμής αναφοράς του χρυσού

Αγωγή στην οποία υποστηρίζεται ότι η βρετανική Barclays, η γερμανική Deutsche Bank και τρεις άλλες τράπεζες - η Scottia Moccata, η Societe Generale και η HSBC – συνεννοήθηκαν για να χειραγωγήσουν την τιμή αναφοράς του χρυσού στο Λονδίνο κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ο Κ.Μάερ, κάτοικος Ν.Υόρκης.
      Pin It

Αγωγή στην οποία υποστηρίζεται ότι η βρετανική Barclays, η γερμανική Deutsche Bank και τρεις άλλες τράπεζες – η Scottia Moccata, η Societe Generale και η HSBC – συνεννοήθηκαν για να χειραγωγήσουν την τιμή αναφοράς του χρυσού στο Λονδίνο κατέθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ο Κέβιν Μάερ, κάτοικος Ν.Υόρκης, που δηλώνει ότι έκανε αγοραπωλησίες χρυσού και προθεσμιακών τιμών και δικαιωμάτων σε χρυσό.

Η τιμή αναφοράς του χρυσού (gold fix) χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της αγοράς χρυσού, μεγέθους 20 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάερ επιδιώκει να εκπροσωπήσει την ομάδα όλων των επενδυτών που διακρατούσαν ή εμπορεύονταν χρυσό και παράγωγα χρυσού από το 2004 έως σήμερα, τα οποία τιμολογούνταν με βάση την τιμή αναφοράς του χρυσού. Σε ανακοίνωσή της, η Deutsche Bank δήλωσε ότι πιστεύει ότι η αγωγή δεν έχει βάση και ότι η τράπεζα «θα την αποκρούσει δυναμικά».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top