06/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Ολα τα λουλούδια

 

Μέχρι τώρα στη ΔΗΜΑΡ ήταν φειδωλοί για το «Ποτάμι». Χθες, ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολίασε με συμπάθεια την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι έπραξε ορθά. Τάχθηκε πάντως υπέρ ενός κοινού σχήματος όλων των δυνάμεων με κεντροαριστερό πρόσημο, παλιών και καινούργιων, προκειμένου η Κεντροαριστερά να αποτελέσει πλειοψηφικό ρεύμα. «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Αν όλα αυτά τα λουλούδια μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ωραίο κήπο όλα μαζί, θα ήταν πολύ καλύτερα από το να ήταν μεμονωμένα το καθένα», κατέληξε (ρ/σ Alpha 9,89).

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Λάθος συναγερμός

 

«Κίνδυνος αστυνομοκρατίας» διαγνώσθηκε προς στιγμήν χθες στη Βουλή, με αφορμή διάταξη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που προβλέπει ότι η αστυνομική φρουρά του Κοινοβουλίου θα διασφαλίζει την τάξη και στις συνεδριάσεις. Τελικά αποδείχτηκε ότι η ίδια διάταξη βρίσκεται σε ισχύ με δύο διαφορετικά προεδρικά διατάγματα ήδη από το 2001, και τα πνεύματα ηρέμησαν. Αφορμή στάθηκε παρατήρηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο ζητούσε την εναρμόνιση με τον Κανονισμό, όπου γίνεται λόγος γενικά περί «εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας».

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………….

 

 

„Περαστικά!

 

Σε επέμβαση αγγειοπλαστικής υπεβλήθη στον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος μετέβη χτες το πρωί στο νοσοκομείο ύστερα από πόνο που αισθάνθηκε στο στήθος, ενώ βρισκόταν στη Βουλή. Οι θεράποντες ιατροί του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν ότι είχε σημειωθεί επαναστένωση αρτηρίας, η οποία είχε διανοιχτεί στο παρελθόν με μπαλονάκι. Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Βούτση είναι πολύ καλή, ενώ θα παραμείνει στον «Ευαγγελισμό» για νοσηλεία. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………

 

 

„Σέρρες μάντρες…

 

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανακοινώσει επίσημα την Τρίτη, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜΘ, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο εκ Σερρών ορμώμενος άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εχοντας εξασφαλίσει τη «συμπάθεια» της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε χθες ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, και «μια πρόταση δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, που απευθύνεται στους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν ξεπεράσει τους φράχτες και τους μαντρότοιχους που τους χώριζαν τις προηγούμενες δεκαετίες σε κομματικά στρατόπεδα».

 

Ν.ΦΩΤ.

 

……………………………………..

 

 

„Με γκάλοπ…

 

Είναι ωραίοι εκεί στον Δήμο Τρίπολης. Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξάρτητοι ΠΑΣΟΚικής καταγωγής, για να καταλήξουν ποιος από τους δύο θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχουν, συμφώνησαν να διενεργήσουν γκάλοπ και να σεβαστούν το όποιο αποτέλεσμα. Οι Δ. Παύλης και Κ. Τζιούμης επέλεξαν την πρωτότυπη αυτή διαδικασία, προφανώς αγνοώντας ότι καμία δημοσκόπηση δεν λύνει πολιτικά προβλήματα. Μία απορία: Αν η δημοσκόπηση αναδείξει πρώτο στις προτιμήσεις των ερωτώμενων τον Κανένα, τι θα κάνουν οι επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες;

 

Φ.Π.

 

……………………………………..

 

 

„Για τη μετανάστευση

 

Εκδήλωση για τη μετανάστευση διοργανώνει σήμερα το ελληνικό παράρτημα του Ινστιτούτου Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τη συμμετοχή των δύο συγγραφέων του βιβλίου «Η μετανάστευση στην Ελλάδα. Εντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες», Βασίλη Παπαστεργίου και Ελένης Τάκου, και του δημοσιογράφου Νίκου Ξυδάκη. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκέτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) στις 6.30 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για «τα ακανθώδη και περίπλοκα προβλήματα του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα».

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………

 

 

„Ομοιότητες

 

Ατάκες και λογοπαίγνια πολλά για το νέο κόμμα και τον αρχηγό του. Δεν ξέρω αν γράφτηκε ή μεταδόθηκε κάτι που… σκέφτηκα. Ούτε ατάκα, ούτε λογοπαίγνιο. Ερώτημα, που έκανα σε αρκετούς. Κανένας δεν μου απάντησε ικανοποιητικά. Υπάρχει κάποια ομοιότητα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Θεοδωράκη; Η απάντηση (ολίγον καθαρευουσιάνικη): Υπάρχει. Αμφότεροι ουδέποτε περιέλαβαν στην ένδυσή τους γραβάτα!

 

Ν.Γ.

 

………………………………………

 

 

„Επιπτώσεις

 

Η ουκρανική σύγκρουση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα είναι το θέμα συζήτησης που διοργανώνει απόψε στις 19.30 στον χώρο του (Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα) το περιοδικό «Αρδην». Μιλούν οι: Σωτήρης Δημόπουλος, διεθνολόγος, Δημ. Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, και Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος. Συντονίζει ο εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς. Ακρως επίκαιρο θέμα με πολλούς υπαινιγμούς και προβληματισμούς.

 

Γ.Στ.

 

……………………………………..

 

 

„Απροθυμία

 

Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές θα είναι ο Θόδωρος Τσίκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, διεθνολόγος και μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Ενώ καταγράφεται απροθυμία συμμετοχής, ο κ. Τσίκας εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα, αναμένοντας την έναρξη των διαδικασιών, που έχουν καθυστερήσει. Αλλωστε, η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου αποτέλεσε τη βασική αιτία του ναυαγίου με την κίνηση των «58», που θα συμμετέχει στο εγχείρημα χωρίς εκπροσώπους, πλην ορισμένων που το επιθυμούν.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Υποψηφιότητες

 

Εσωκομματικές αντιδράσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου προκαλεί η υποψηφιότητα του Βασίλη Οικονόμου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, για την Περιφέρεια Αττικής. Μπορεί η ΔΗΜΑΡ να «ενθαρρύνει» την πρωτοβουλία, ωστόσο αρκετά στελέχη σχολιάζουν ότι «δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα για το θέμα, προκειμένου να ληφθεί απόφαση στήριξης», ενώ ισχυρίζονται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση έλαβε μόλις 2,1%. Ορισμένοι δείχνουν να ενοχλούνται λόγω της πολυσυλλεκτικότητας του συνδυασμού και της συμμετοχής υποψηφίων που προέρχονται από τη Ν.Δ. Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα αναμένεται τρικυμιώδης…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

 

„Η λύση για την ανεργία!

 

Βρέθηκε η λύση για την ανεργία των νέων. Την αποκαλύπτει το περιοδικό «Νέα Πολιτική» με άρθρο του διευθυντή του, Μελέτη Μελετόπουλου, στο ίδιο τεύχος με την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Γλίξμπουργκ: αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες κι ανασύσταση της Μεραρχίας Ιωαννίνων από 25.000 νέους που, αντί για «ληξιπρόθεσμα» επιδόματα ανεργίας, θα λάβουν από το κράτος «στέγη, τροφή, ενδυμασία και κυρίως αποστολή και καθήκοντα». Μ’ αυτό τον τρόπο, διαβάζουμε, «θα απορροφηθούν χιλιάδες άνεργοι, οι οποίοι θα αποκτήσουν ιδιότητα, η απουσία της οποίας είναι ψυχολογικά σημαντικότερη και από την απώλεια εισοδήματος». Γιατί τόσο μεσοβέζικοι στόχοι; Με λίγη καλή θέληση προς την ίδια κατεύθυνση, οι «στρατηλάτες» μας θα μπορούσαν ν’ απαλλάξουν μια και καλή την εθνική οικονομία απ’ όλο το «πλεονάζον» νεανικό δυναμικό…

 

Τ.Κωστ.

 

………………………………………..

 

 

„Μανιακοί

 

Τα οξυμμένα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένεκα Μνημονίου, διαπίστωσαν κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μ. Διακάκη, Μιχ. Κριτσωτάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός. Λίγο πριν είχε ανακοινωθεί η ίδρυση ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής στο Ηράκλειο, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι υπεύθυνοι του Μνημονίου διαλύουν τα στηρίγματα της δημόσιας υγείας…

 

Παν.Γεωργ.

 

……………………………………..

 

 

„Συνάντηση

 

Με τον Γιώργο Λιλλήκα συναντήθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με τις δύο πλευρές να συζητούν για τις διαβουλεύσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και για το μνημονιακό πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε στον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών τη θέση για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία μιας ενωμένης Κύπρου, «όπου η επίλυση του προβλήματος θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στον διεθνή χαρακτήρα που πρέπει να περιλαμβάνει η ζητούμενη λύση» και δήλωσε «τη διαρκή και ενεργό συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αντιμνημονιακό αγώνα του κυπριακού λαού».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………..

 

 

„Πατέντες…

 

Ψηλά συνεχίζει να κρατά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την περίφημη (ν)τροπολογία που αποσύρθηκε την Τρίτη από την κυβέρνηση και απάλλασσε από κάθε ποινική ευθύνη τοπικούς άρχοντες που έκαναν προσλήψεις μέσω συμβάσεων έργου. «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιδίδεται κατ’ επάγγελμα σε αμνήστευση και παροχή ασυλίας σε ημετέρους», επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει λόγο για «πατέντα Πάχτα, η οποία εφαρμόστηκε και στην παροχή ασυλίας σε τραπεζικά στελέχη», θέμα που είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» πριν από έναν χρόνο.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………

 

 

Νέα τροπολογία

 

Τροπολογία με την οποία παρατείνει κατά έναν μήνα τον χρόνο των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων στα τηλεοπτικά «παράθυρα», κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, αλλάζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους όρους της αντιπαράθεσης. Με τη διάταξη που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων θα ισχύουν μόνο για τον τελευταίο μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, αντί για το δίμηνο. Δεν επέρχεται ωστόσο καμία μεταβολή στο διάστημα των δύο μηνών, κατά το οποίο ισχύουν οι περιορισμοί στις προεκλογικές δαπάνες.

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top