06/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το Τρίτο Πρόγραμμα στην αυθεντική του μορφή

Επανέρχεται από Δευτέρα στον αέρα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.
      Pin It

Επανέρχεται από Δευτέρα στον αέρα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤο γεγονός πως το Τρίτο Πρόγραμμα επανέρχεται από Δευτέρα on air, στην προτεραία του μάλιστα μορφή, αυτή ακριβώς που είχε πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη το πόσο λάθος ήταν εκείνη η… ιστορική απόφαση της 11ης Ιουνίου. Και φυσικά πρόκειται για ομολογία ήττας κατά κάποιον τρόπο, πώς αλλιώς; Να επαναλειτουργείς ένα ραδιόφωνο που έκλεισες προ μηνών με το ίδιο σχεδόν προσωπικό που είχε τότε; Τι άλλο από παραδοχή ήττας είναι αυτό;

 

Τέλος πάντων, από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου το Τρίτο Πρόγραμμα της κυβερνητικής Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας θα ακούγεται ξανά στον αέρα της Αττικής. Σε τέσσερις συχνότητες, τις παλιές του 90,9 και 95,6 αλλά και άλλες δύο, τις 103,7 και 102,9. Με 24ωρο πρόγραμμα και με το σύνολο των παλιών του παραγωγών (συν κάποια, ελάχιστα νέα πρόσωπα) να παίρνουν θέση μπροστά στα μικρόφωνα του σταθμού. Με κλασική μουσική και ωραίο λόγο. Και με τις γνωστές του εκπομπές. Το «Ολα τα πρωινά του Τρίτου» με τον Γιώργο Φλωράκη και τον Διονύση Μαλούχο, τον «Συνθέτη της Εβδομάδας», τα «Μήλα των Εσπερίδων» και άλλες πολλές. Φυσικά θα ακούγεται ξανά και μία από τις καλύτερες εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου, το «Πού πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια» με τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη. Επίσης, στη συχνότητα θα βρίσκονται οι Τζουλιέτα Καρόρη, Κάτια Καλιτσουνάκη, Θάνος Φουργιώτης, Σιδερής Πρίντεζης και άλλοι πολλοί ακόμα. Ολη η παλιά καλή ΕΡΤ, με άλλα λόγια, η ΕΡΑ που ξέραμε και αγαπήσαμε, το δικό μας Τρίτο Πρόγραμμα.

 

Με ποιο εργασιακό καθεστώς θα δουλεύουν τώρα όλοι αυτοί εκεί; Κάπως μπερδεμένο, μια και βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Υπογράφουν, λοιπόν, δίμηνες συμβάσεις! Μέχρι και το καλοκαίρι. Αν θα συνεχίσουν μετά οι ίδιοι παραγωγοί; Λογικά ναι, εκτός κι αν αποφασίσει διαφορετικά ο νέος διευθυντής Ραδιοφωνίας, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Και μετά θα οριστεί και συντονιστής ειδικά για το Τρίτο Πρόγραμμα. Λογικά λοιπόν, επαναλαμβάνω, θα συνεχίσουν οι ίδιοι υπογράφοντας νέες συμβάσεις. Οχι όμως αορίστου χρόνου, λίγοι θα είναι αυτοί στη ΝΕΡΙΤ που θα προσληφθούν με τέτοιες συμβάσεις.

 

[email protected]

 

Scroll to top