06/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
      Pin It

Επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όπου και διαλύθηκαν, ενώ σταδιακά δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που ήταν κλειστοί από το πρωί.

Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν όλοι μαζί περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει με οχήματα της αστυνομίας κάθετα τον δρόμο.

Μετά από ένταση και μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στο σημείο, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Ακαδημίας, όπου και εκεί συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλειστό τον δρόμο προς τη Βουλή.

Αφού παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και επιχειρώντας κατά διαστήματα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Ωρωπού στο υπουργείο Μεταφορών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα διόδια πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ωρωπού, μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 182 το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας γιατί θεωρούμε καθρεφτάκια για ιθαγενείς αυτά που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Συνεχίζεται μια μεγάλη αδικία μοναδική στην Ελλάδα, και πιθανώς στον κόσμο, και θα πρέπει ο υπουργός να μας ακούσει και να καταλάβει ολοκληρωτικά το θέμα του δήμου Ωρωπού. Θα πρέπει να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια συζήτηση για να αρθεί αυτή η αδικία. Έχουμε 8 διόδια σε έναν δήμο, κυκλοφορούμε μέσα στον δήμο και πληρώνουμε διόδια. Πρέπει να ενσκήψει και να δώσει λύση».

Οι κάτοικοι του Ωρωπού που έφθασαν με πούλμαν αλλά και δικά τους μέσα μπροστά από το υπουργείο, έπειτα από πρόσκληση και του δήμου, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των διοδίων στην περιοχή τους και κρατώντας πανό που έγραφαν «Κανένας συμβιβασμός. Έξω τα διόδια από τον Ωρωπό».

Κατόπιν, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με επικεφαλής τον δήμαρχο Ωρωπού, εισήλθε στο υπουργείο για να συναντηθεί με εκπρόσωπο της πολιτικής του ηγεσίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έπειτα από κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής- Στερεάς και Νήσων, που κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα από τις 13:00 έως το τέλος της βάρδιας.

Τα περίπου 200 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, διαμαρτύρονται για το συνέδριο που ξεκινά σήμερα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης) με τίτλο «Η πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο! Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη», το οποίο, όπως καταγγέλλεται με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιείται «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κλειστό σε οποιονδήποτε θα ήθελε να το παρακολουθήσει, με άγνωστο το πρόγραμμα και τους ομιλητές» και το οποίο, «σύμφωνα με την ολιγόλογη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής Προεδρίας «πραγματεύεται το επίκαιρο ζήτημα της συμβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς στη βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα στη Στρατηγική Ευρώπη 2020 για μια έξυπνη, διατηρήσιμη και δίχως αποκλεισμούς ανάπτυξη»».

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Οι εργαζόμενοι, που φέρουν πανό όπως «Η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει στον λαό, δεν είναι για πούλημα» και «Διαθεσ-Ωμότητα», καταγγέλλουν επίσης την απαγόρευση της συγκέντρωσης και της πορείας προς το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top