07/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κίνηση ΜΑΤ κατά των εργαζομένων

Ασκήσεις βίας ξανά σε διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική κινητοποίηση συνδικάτων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας την προστασία των ανέργων.
      Pin It

Ασκήσεις βίας ξανά σε διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική κινητοποίηση συνδικάτων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας την προστασία των ανέργων

 

Η Ασφάλεια ζήτησε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τα προσωπικά δεδομένα των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας!

 

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

Ολομέτωπη επίθεση σε εργαζόμενους που επιδιώκουν να διατηρήσουν τα εργασιακά τους κεκτημένα προσπαθεί να εξαπολύσει η κυβέρνηση.

 

Η δεύτερη αυταρχική επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εντός ολίγων ημερών και η πρωτοφανής για δημοκρατική χώρα ενέργεια της Ασφάλειας Αττικής να αναβιώσει το «Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας», ζητώντας, μέσω «τελεσιγράφου», από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να της παράσχει τα προσωπικά δεδομένα των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θέλει να καλλιεργήσει κλίμα εκφοβισμού στις τάξεις των εργαζομένων.

 

Ειρηνική πορεία

 

Με αδικαιολόγητη βία, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν χθες σε διαδηλωτές που συμμετείχαν σε ειρηνική κινητοποίηση αθηναϊκών συνδικάτων, στην οποία είχε καλέσει το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας υπέρ των άνεργων συμπολιτών μας. Από την πλ. Ομονοίας, όπου υπήρχε προσυγκέντρωση, η πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό, Γ. Βρούτση.

 

Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Η πορεία επιχείρησε να μετακινηθεί προς το υπουργείο Οικονομικών, όμως η Σταδίου ήταν αποκλεισμένη με κλούβες της αστυνομίας, στο ύψος της Ομήρου, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ.

 

Οι διαδηλωτές προσπέρασαν τα «απαγορευτικά όρια» από τα πλάγια όπου βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ. Ακολούθησε συμπλοκή στο υπόλοιπο μήκος της Σταδίου, μάχες σώμα με σώμα και ρίψη χημικών. Οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν στο ψαχνό έως και ηλικιωμένους. Από τη βία της αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκης, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει την ιδιότητά του, όπως υπογραμμίζει.

 

Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ και τη στάση της κυβέρνησης, αλλά ειδικά τη στάση του υπουργείου Εργασίας, που «αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία των μεγαλύτερων συνδικάτων των Αθηνών», οι οποίοι ήθελαν να υποβάλουν «τα δίκαια αιτήματα που απασχολούν 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τις οικογένειές τους. Το μήνυμα είναι “οργάνωση και ταξικός αγώνας”. Θα συνεχίσουμε ανεξάρτητα από τη βία και τις επιθέσεις της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

 

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε, ο κ. Αγγουράκης είπε: «Φαίνεται ότι οι εντολές είναι σαφείς. Υπάρχει μεγάλος φόβος από ό,τι είδα και στις δυνάμεις ασφαλείας. Αλλά προκειμένου να σκεφτούν λιγάκι, προτιμούν να εκτελούν διαταγές». Την «αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης» καταδίκασε το ΚΚΕ.

 

Μια ομάδα διαδηλωτών περικυκλώθηκε προσωρινά από τα ΜΑΤ στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη. Αργότερα η μεγαλύτερη μερίδα των διαδηλωτών αποχώρησε από το σημείο συντεταγμένα και κατευθύνθηκε προς την πλ. Κλαυθμώνος, όπου καλούσαν σε συλλαλητήριο οι ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχη της ΑΔΕΔΥ. Οι παρόντες συγκρότησαν πορεία, θέλοντας και αυτοί με τη σειρά τους να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

 

Ωστόσο, η Αστυνομία τούς σταμάτησε. Οι επικεφαλής της πορείας ζήτησαν από τον αξιωματικό της αστυνομίας να τους αφήσει να συνεχίσουν. Ο ίδιος επικαλέστηκε την απαγόρευση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής. «Αν θέλει ο ΓΑΔΑρχης, να πει ότι κατέλυσε και το Σύνταγμα», είπε στον αξιωματικό ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης.

 

Η απόφαση της αστυνομίας καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε από το σύνολο των διαδηλωτών, οι οποίοι συνέχισαν να κινούνται, επιχειρώντας να προσεγγίσουν την πλ. Συντάγματος.

 

Scroll to top