07/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το «φλουρί» του Μίτσελ ξαναβρίσκει ο Σάμαρης!

Ο Ισπανός θέλει να «γεφυρώσει» τις γραμμές του με παίκτη που θα διαθέτει περισσότερες αντοχές!.
      Pin It

→Ο Ισπανός θέλει να «γεφυρώσει» τις γραμμές του με παίκτη που θα διαθέτει περισσότερες αντοχές!

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Η «ενεργοποίηση» του Ανδρέα Σάμαρη αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κινήσεις του Μίτσελ στην προσπάθεια του Ισπανού τεχνικού να «φρεσκάρει» τον άξονα της ενδεκάδας του Ολυμπιακού!

 

Ο Ντελβίν Εντινγκά και ο Γιάννης Μανιάτης ήταν οι παίκτες που κουβάλησαν το «βαρύ φορτίο» των δύο γεμάτων 90λεπτων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Παναθηναϊκό, ενώ είχαν συμμετοχή και στους πρόσφατους αγώνες των εθνικών ομάδων, σε αντίθεση με τον Σάμαρη που είναι πιο ξεκούραστος, καθώς έχει να αγωνιστεί από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

 

Ο Μίτσελ είναι γεγονός ότι απέσυρε τον Σάμαρη από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ίσως γιατί στο πρώτο μισό της διαδρομής ήταν αυτός που είχε αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συνδέσει την άμυνα του Ολυμπιακού με τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Αν και προερχόμενος από τον Πανιώνιο, ο Σάμαρης έγινε από πολύ νωρίς βασικός και αναντικατάστατος στους ερυθρόλευκους, όταν μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καλλονή αποχώρησε για την Μπενφίκα ο Λιούμπομιρ Φέισα.

 

Στο πρόσωπο του Σάμαρη ο Μίτσελ βρήκε τον δικό του Ορμπάιθ και παρά τις όποιες «απροσεξίες» του στα πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σάμαρης καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και έφτασε μάλιστα να βρίσκεται και στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την εθνική ομάδα.

 

Στον καινούργιο χρόνο όμως, δεν βρήκε φλουρί στο δικό του κομμάτι και ο Ντελβίν Εντινγκά έγινε η βασική επιλογή του Μίτσελ δίπλα στον Μανιάτη, φτάνοντας μέχρι την εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ματς όπου περιόρισε στο ελάχιστο τη δράση του Γουέιν Ρούνεϊ. Η λογική λέει ότι ο Μίτσελ θα θελήσει να προφυλάξει τον Κονγκολέζο από τον μεθαυριανό αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ώστε να τον έχει έτοιμο για το δεύτερο ραντεβού με τους Αγγλους, καθώς δεν έχει λόγο να αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή που τον οδήγησε στο 2-0 της πρώτης αναμέτρησης.

 

Με τον Εντινγκά ο Ολυμπιακός θωρακίζεται περισσότερο σε ό,τι αφορά την προσπάθειά του στον ανασταλτικό τομέα, ενώ με τον Σάμαρη μπορεί να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να την προωθεί με περισσότερη άνεση στο μισό γήπεδο του αντιπάλου.

 

Εφόσον λοιπόν ο Ισπανός δεν έχει παίκτη που να μπορεί να κάνει και τις δύο δουλειές μαζί, υποχρεώνεται να μοιράζει τους ρόλους ανάλογα με τον αντίπαλο και σχετικά με την τακτική που θα προσεγγίζει το κάθε παιχνίδι.

 

Σε όλα αυτά προσθέστε και τη φθορά που έχουν δεχτεί τόσο οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού (Παπαδόπουλος, Μανωλάς) όσο και ο οργανωτής Τσόρι Ντομίνγκες, οπότε ο «ενδιάμεσος» είναι απαραίτητο να διαθέτει πολύ περισσότερες δυνάμεις για να συνεισφέρει και προς τις δύο κατευθύνσεις!

 

Scroll to top