07/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

12 μήνες φυλάκιση αλλά με αναστολή

 

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ, Νίκο Κούρτη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, σχετικά με υπόθεση γκρίζας διαφήμισης. Αν και ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη, με αποτέλεσμα να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Σύμφωνα με την κατηγορία, μέσω της εκπομπής που διατηρούσε η δημοσιογράφος στην ERT World (2006-2009) πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Πρωτόδικα στους δύο κατηγορουμένους είχε επιβληθεί η ίδια ποινή.

 

……………………………………………..

 

Παρα-τράγουδα Eurovision

 

Σε απευθείας σύνδεση με το Acro Music Hall, η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδώσει αυτήν την Τρίτη (11/3) στις 21.00 τον ελληνικό τελικό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα διαγωνιστεί στην 59η Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 8 και 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη. Τη βραδιά θα παρουσιάσουν για δεύτερη φορά η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν είναι τα: «Rise Up» (Freaky Fortune Feat. Riskykidd) και «Dansing Night» (Mark Angelo Feat. Josephine) της Panik Records και «Πεταλούδα στην Αθήνα» (Κρυσταλλία, μουσική Νίκος Αντύπας, στίχοι Αρης Δαβαράκης) και «Κανένας δεν με σταματά» (Κώστας Μαρτάκης, μουσική και στίχοι Ηλίας Κόζας – Κoza Mostra) της Platinum Records. Οι απολυμένοι των Metropolis, που εδώ και δύο χρόνια παραμένουν χωρίς να τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, καταγγέλλουν και πάλι τον πρώην εργοδότη τους Ανδρέα Κουρή, συνιδιοκτήτη και του MAD TV, με το οποίο η ΔΤ συνδιοργανώνει ξανά τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Σημειώνουν ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ είχε επιπλέον στόχο την «ανάθεση σε ιδιώτες επιχειρηματίες κερδοφόρων εκδηλώσεων που ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορούσε να φέρει εις πέρας μια χαρά και από μόνος του». Και καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13) στις 11/3 στις 19.30.

 

………………………………………………..

 

«Επανάσταση» με Ουκρανία

 

Με αφιέρωμα στα γεγονότα στην Ουκρανία κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα «Επανάσταση», η 15νθήμερη έκδοση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ουκρανική τραγωδία: ακόμα ένα τίμημα για τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ενα τεύχος αφιερωμένο στη μαρξιστική ανάλυση των γεγονότων που συγκλονίζουν τον κόσμο, μακριά από θεωρίες συνωμοσίας και πεσιμιστικές γενικεύσεις. Οι ιστορικές καταβολές της σημερινής σύγκρουσης. Η καταστροφική φύση της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Η φυλοδυτική αντιπολίτευση και οι ναζί. Τι επιδιώκουν ο δυτικός και ο ρωσικός ιμπεριαλισμός κ.ά. Η «Επανάσταση» κυκλοφορεί κάθε δεύτερο Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.

 

 

* Πάρτι του Pepper 96,6 θα έχουμε αύριο. Είναι και η Ημέρα της Γυναίκας, ιδανικό το timing. Στον Βοτανικό Live Stage με θέμα «Μάτια ερμητικά κλειστά». Παίζουν live οι RSN & Esterina, η Idra Kayne και οι Burger Project. H Μυρτώ Κοντοβά θα παρουσιάσει ιστορίες των ακροατών του σταθμού, ενώ οι Σίλας Σεραφείμ και Λίλα Σταμπούλογλου θα κάνουν ένα stand-up comedy με θέμα τη γυναίκα. Dj set από τους παραγωγούς του Pepper 96,6.

 

Scroll to top