09/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι Πειρατές της Θεσσαλονίκης

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

«Στον πρώτο γύρο Πειρατές, στο δεύτερο ό,τι θες…». Με επικεφαλής τον 28χρονο καθηγητή προγραμματισμού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ανακοίνωσε την κάθοδό του – έκπληξη για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

«Εδώ και δύο χρόνια εργαζόμαστε καθημερινά σε όλες τις περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ζούμε σε αυτήν, νοιαζόμαστε γι' αυτήν και γουστάρουμε με αυτήν. Το παγκόσμιο κίνημα των Πειρατών δρα σε πάνω από 56 κράτη παγκοσμίως.

 

«Ο καιρός έφτασε», λένε, «και ο μέσος όρος ηλικίας του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να κατέβει από τα 54 χρόνια που βρίσκεται τώρα…». Το κίνημα, όπως ανακοινώνουν, αποτελείται από ανένταχτους. Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι 31 ετών και σκοπεύει να παραμείνει τόσο νεανικός και τόσο… πειρατικός όσο όλον αυτόν τον καιρό που εργαζόταν πίσω από τα φώτα.

 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2012, μετά από πέντε μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και εθελοντικής εργασίας. Βρίσκεται δίπλα σε περισσότερα από 60 ιδρυμένα και 30 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top