Puyol-Carles

09/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ευαίσθητος σερίφης Κάρλες

Μικρός ήθελε να γίνει αστυνομικός. Ισως γι’ αυτό στη «Μασία» τον φώναζαν χαϊδευτικά «σερίφη». Και υπήρξε τέτοιος, πολλές φορές.
      Pin It

Του Αλέξανδρου Λοθάνο

 

Μικρός ήθελε να γίνει αστυνομικός. Ισως γι’ αυτό στη «Μασία» τον φώναζαν χαϊδευτικά «σερίφη». Και υπήρξε τέτοιος, πολλές φορές.

 

Οταν έβαλε τις φωνές σε Ντάνι Αλβες και Τιάγκο για χορευτικό πανηγυρισμό, σε ένα ματς όπου η Μπαρτσελόνα νικούσε… 7-0, γιατί το θεώρησε ασέβεια προς τον αντίπαλο.

 

Οταν άρπαξε από τα χέρια του κολλητού του, Ζεράρ Πικέ, έναν αναπτήρα που ο «Γκέρι» ετοιμαζόταν να δώσει στον διαιτητή, στη διάρκεια ενός clasico στη Μαδρίτη.

 

Οταν, κυρίως, έβγαλε το περιβραχιόνιο που είχε γίνει δεύτερο δέρμα του, το έδωσε στον Ερίκ Αμπιντάλ και του χάρισε το προνόμιο να γίνει ο πρώτος που σήκωνε την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Μάιο του 2011, λίγους μήνες αφότου ο Γάλλος νίκησε (για πρώτη, αλλά όχι τελευταία φορά) τον καρκίνο.

 

Οι δημοσιογράφοι λένε πως είναι περίεργος. Οτι, μετά το γκολ που έστειλε την Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ, απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Οτι έκανε το ίδιο όταν έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, στο ματς που έμελλε να είναι και το τελευταίο του με το εθνόσημο.

 

Τα λόγια, όμως, δεν ήταν ποτέ το φόρτε του. Του άρεσε πάντα να μιλάει με τη δουλειά του, αρετή που έμαθε από τον πατέρα του, τον οποίο έχασε σε εργατικό δυστύχημα το 2006. Ο μπαμπάς δεν είχε ανάγκη να δουλεύει, αλλά το έκανε γιατί αυτό του έδινε ζωή. Και το ίδιο συνέβαινε και με τον γιο, μέχρι που ο οργανισμός του άρχισε να αντιδρά. Επίμονα.

 

Το καταπονημένο του σώμα είπε «μπάστα» και τον οδήγησε σε μια φράση που δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα πει. «Το καλοκαίρι αποχωρώ από την Μπαρτσελόνα», κατάφερε να ψελλίσει, όταν παλαιότερα είχε πει πως ονειρευόταν να παίζει στην αγαπημένη του Μπάρτσα μέχρι τα 40 του, όπως έκανε στη Μίλαν το ίνδαλμά του, ο Πάολο Μαλντίνι.

 

Αν το καλοκαίρι διαπιστώσει ότι το δεξί του γόνατο δεν ανταποκρίνεται, θα τα παρατήσει τελείως. Δεν θα κλάψει, τουλάχιστον δημοσίως. Θα σφίξει τα δόντια, θα μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου και, βεβαίως, θα αφιερώνει πλέον περισσότερες ώρες στο πιο ωραίο γκολ της ζωής του. Το λένε Μανουέλα και είναι, με διαφορά, το πιο λαμπρό αστέρι στο «γεμάτο» στήθος του ευαίσθητου σερίφη Κάρλες Πουγιόλ ι Σαφορκάδα…

 

Scroll to top