09/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Μάρτης των αντιφασιστικών εκδηλώσεων

Σημαντικές δράσεις στην Αθήνα με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων.
      Pin It

Σημαντικές δράσεις στην Αθήνα με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων

 

Μήνας αντιφασιστικής δράσης και κατά του νεοναζισμού αποδεικνύεται ο Μάρτιος για την Αθήνα, αφού προγραμματίζονται σημαντικές εκδηλώσεις και μάλιστα με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας με στόχο τον πανευρωπαϊκό συντονισμό.

 

* Την ερχόμενη βδομάδα, 14-15 Μαρτίου, στην Ενωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) το Μορφωτικό Ιδρυμα διοργανώνει διημερίδα με το άκρως επίκαιρο θέμα «Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων για την έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο».

 

Ενας από τους στόχους της διημερίδας στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα καθώς και μέλη της εκτελεστικής της επιτροπής από την Ευρώπη είναι η εξέταση της προοπτικής δημιουργίας διεθνούς παρατηρητηρίου, από τη ΔΟΔ, με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στις σκοταδιστικές προκλήσεις της εποχής μας.

 

Με συντονιστή των εκδηλώσεων τον πανεπιστημιακό Ρούλη Κοκελίδη, στις συζητήσεις θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας και τα πανεπιστημιακά τμήματα των μέσων ενημέρωσης, πολιτιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

 

* Με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών–συλλογικοτήτων Αθήνας Πειραιά διοργανώνει τον μήνα πανελλαδικής αντιφασιστικής δράσης ώς τις 21 Απριλίου, την επέτειο της επιβολής δικτατορίας, καλώντας όλες τις συλλογικότητες στην Ελλάδα να πραγματοποιήσουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

 

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει πανευρωπαϊκή συνάντηση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων από Ελλάδα και Ευρώπη στους χώρους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς, στις 11-13 Απριλίου, με τη συμμετοχή όχι μόνο συλλογικοτήτων από 12 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και των Ταρίκ Αλί, Αλέν Κρεβέν και Τζο Χίγκινς στην κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 12 Απριλίου.

 

* Με στόχο την προετοιμασία μιας κοινής Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, η πλατφόρμα που συνενώνει στο κοινό μέτωπο κατά του νεοναζισμού στη χώρα μας 16 αντιφασιστικές συλλογικότητες και 13 πολιτικές οργανώσεις, είναι ανοιχτό σε συμμετοχές, ιδέες και προτάσεις (τηλ. 210 3813928, 210 3306286, 6976436302 και [email protected]).

 

ΙΩ.Σ.

 

Scroll to top