Pin It

Tελικά, για να ανάψει η φωτιά σε ένα πάρτι δεν χρειάζονται πολλοί. Καμιά φορά είναι αρκετός και ένας μόνο άνθρωπος. Αρκεί να έχει τα φωνητικά χαρίσματα της Idra Kayne, να χορεύει σαν να ζει για τη στιγμή μόνο, να νιώθει τη σκηνή σαν έναν φανκ κόσμο που πρέπει να κατακτήσει.

 

Αυτό το νεαρό, μελαχρινό κορίτσι, που ξέρει όσο λίγοι νέοι performer να μεταδίδει την εσωτερική της φλόγα, ανέβηκε προχθές το βράδυ στη σκηνή του Βοτανικού (στο πλαίσιο του πάρτι του Pepper 96,6), μηδένισε την απόσταση που τη χώριζε με το κοινό κι απέδειξε ότι η ελληνική μουσική σκηνή δεν πελαγοδρομεί μόνο στην εσωστρέφειά της. Εχει και μια εξωστρεφή, πλήρη, χαρισματική τραγουδίστρια. H Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα τη δεκαετία του 1980. O μπαμπάς της ήρθε στην Ελλάδα από την Ουγκάντα, η μητέρα της είναι Ελληνίδα. Σπούδασε χορό και μουσική και «ψήθηκε» μέσα από τη συμμετοχή της σε διάφορα μιούζικαλ (από το Rent ώς το πρόσφατο Annie).

 

Είναι εύκολο θα μου πείτε να στήσεις το ιδανικό πάρτι όταν διασκευάζεις το «Kiss» του Πρινς, το τραγούδι-ύμνο της περασμένης χρονιάς «Get Lucky» των Daft Punk, το δικό της «Don’t Walk Away From Me», το «Rythm is love» του Κεζάια Τζόουνς, το «Rock with you», το «Higher ground», το «Sing it back», το «Seven nation army». Λάθος. Είναι εύκολο μόνο αν έχεις μια σπάνια σόουλ ερμηνεύτρια σαν την Idra. Που μπορεί να τα σηκώσει στις πλάτες της και να τα απογειώσει στο δευτερόλεπτο.

 

M.K.

 

Scroll to top