10/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι τρεις αλήθειες του ντέρμπι

Η διαφορά στην ποιότητα υλικού παρά το αποτέλεσμα, η απουσία του Στέφενς και η συμπεριφορά στους διαιτητές.
      Pin It

Η διαφορά στην ποιότητα υλικού παρά το αποτέλεσμα, η απουσία του Στέφενς και η συμπεριφορά στους διαιτητές

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Αυτό ήταν ματς για συμπεράσματα. Ανεξάρτητα από το τελικό 2-1, το χθεσινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μπορεί να χρησιμεύσει για να κατανοήσουν ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του τι δεν πήγε καλά σε συγκεκριμένους τομείς τη φετινή αγωνιστική περίοδο και να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει για να το διορθώσουν.

 

Ας επιμερίσουμε την ανάλυσή μας σε τρεις τομείς:

 

1. Μεγάλη διαφορά στην ποιότητα υλικού σε σχέση με τον Ολυμπιακό: Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβηκαν χθες να παίξουν στην Τούμπα με αρκετές απουσίες, ουσιαστικά με μια ομάδα που την αποτελούσαν πολλές ρεζέρβες. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ, που δεν έχει πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (δεν μπορεί κανείς να μην προσμετρήσει στην κριτική του αγώνα το γεγονός ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των φιλοξενουμένων υπήρχε η σκέψη της ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), σε ελάχιστα σημεία του αγώνα έδειξε υπεροχή. Αυτό σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να βρει τον τρόπο να φέρει παίκτες υψηλότερων προδιαγραφών.

 

2. Οι παίκτες δεν… ήθελαν τον Στέφενς: Το ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να επιβληθεί με 2-1 των «ερυθρολεύκων» προήλθε από την τρομερή ώθηση που του δίνει η «καυτή» Τούμπα, αλλά και το πρωτόγνωρο φέτος πάθος και την αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίκτες του. Είναι πραγματικά αμφίβολο αν με τον Στέφενς στον πάγκο θα γινόταν κάτι τέτοιο, αφού είναι ολοφάνερο εδώ και πολύ καιρό ότι οι σχέσεις των παικτών με τον Ολλανδό τεχνικό ήταν κάτι παραπάνω από ψυχρές. Αλλωστε, στα προηγούμενα ματς έλειπε από το παιχνίδι τους η ψυχή. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη παράμετρος που έχουμε θίξει όταν αποχώρησε ο 60χρονος τεχνικός από τον «δικέφαλο». Για τους ποδοσφαιριστές του, έπαψε να υπάρχει η ασπίδα του μεγάλου ονόματος και ήταν αυτοί που πλέον όφειλαν να βγουν μπροστά για να γλιτώσουν από τη μήνιν του κόσμου. Με το πάθος που έβγαλαν χθες, κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το χειροκρότημα και να φτάσουν στο σημείο δύο από αυτούς, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Μπίμπρας Νάτχο, να γίνουν λαϊκοί ήρωες και ο κόσμος να τους πάει… καροτσάκι μέχρι τη θύρα 4 μετά τη λήξη του αγώνα.

 

3. Υπάρχουν πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα που πρέπει να λύσει ο Σαββίδης: Το πρώτο από αυτά είναι η στάση απέναντι στους διαιτητές. Ολη την προηγούμενη εβδομάδα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άφηνε να διαρρεύσει ότι ο Τάσος Κάκος είναι ιδανικός διαιτητής για τα ντέρμπι (ακόμη και του Κυπέλλου) με τον Ολυμπιακό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχει… σταυρώσει ρέφερι πριν καν σφυρίξουν. Ο Κερκυραίος, όμως, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν αφήνει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Θέλει να γίνεται πρωταγωνιστής. Και τον… βολεύει να πάει τα μεγάλα ματς προς το Χ. Δεν είδε καθαρό πέναλτι του Αβραάμ στον Αθανασιάδη στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο χαρίστηκε στον Ινσαουράλδε, ο οποίος χαστούκισε (σαν… δεύτερος Γκαρσία) τον Εντινγκά. Επίσης δεν έδωσε και αρκετές κάρτες, κυρίως σε παίκτες του Ολυμπιακού.

 

Επιπλέον, είναι τραγικό να μην μπορεί ο επίσημος ΠΑΟΚ να αποτρέψει την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα. Αυτή τη φορά μπήκαν για να πανηγυρίσουν, αλλά κάποια άλλη θα μπουν για να δημιουργήσουν ένταση που θα την πληρώσει η ομάδα τους.

 

Scroll to top