10/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αντιμέτωπος με απέλαση 16χρονος Αλβανός μαθητής

Εκκληση της ΕΛΜΕ Λάρισας για να μπορέσει το παιδί να συνεχίσει τη σχολική χρονιά.
      Pin It

Εκκληση της ΕΛΜΕ Λάρισας για να μπορέσει το παιδί να συνεχίσει τη σχολική χρονιά

 

Με απέλαση κινδυνεύει 16χρονος μαθητής αλβανικής καταγωγής που ζει στη Λάρισα, καθώς συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στην Ελλάδα.

 

Για το παιδί έχει κάνει ήδη παρέμβαση η ΕΛΜΕ Λάρισας, ζητώντας «από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους Δικαστικούς Λειτουργούς να επιδείξουν ευαισθησία για τον μαθητή, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους και θα ήταν κρίμα για ένα νέο παιδί-μαθητή να χάσει τη σχολική του χρονιά εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος».

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που υπογράφει και την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ενωση, εξηγεί ότι «ο Αλεξάντερ Αχμετάι, αλβανικής καταγωγής, φοίτησε στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, στη Β’ Τάξη του Ηλεκτρονικού Τομέα, το σχολικό έτος 2013-14. Υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η αστυνομία σε έλεγχο που έγινε τον συνέλαβε γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ σημειώνει επίσης ότι αν απελαθεί «ο μαθητής δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του για το υπόλοιπο σχολικό έτος σε αλβανικό σχολείο, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο».

 

Ελένη Σταμούλη

 

Scroll to top