Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Και άλλη «μικρή Μαρία» εντόπισαν οι Αρχές σε ζευγάρι Ρομά, στα Φάρσαλα αυτή τη φορά. Την υπόθεση χειρίζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας που συνέλαβε τους «γονείς» κατ’ εντολήν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ το κοριτσάκι, ηλικίας περίπου 10 μηνών, παραδόθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

 

Το βρέφος, όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA, δεν ανήκε στο ζευγάρι. Η υπόθεση ερευνάται από τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο ελέγχου εκατοντάδων φακέλων γέννησης, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της «μικρής Μαρίας».

 

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη ένας 59χρονος άνδρας και η 58χρονη σύντροφός του, που φέρονταν ως γονείς του βρέφους. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το βρέφος τούς το είχε παραδώσει τον Σεπτέμβρη μια 41χρονη που εμφανιζόταν ως φυσική του μητέρα και βρίσκεται στη φυλακή. Από την εξέταση DNA όμως δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Σε βάρος του ζεύγους των Ρομά ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου και παραπέμπονται σε τακτικό ανακριτή.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top