10/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αναστολή απεργίας στα φορτηγά

      Pin It

Περιθώριο ώς τις 30 Μαρτίου έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για να δώσει απαντήσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου. Αυτό αποφάσισε το Σάββατο η πανελλαδική γενική συνέλευση, που προχώρησε σε αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας διαρκείας.

 

Στη συνάντηση που προηγήθηκε, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου θα παρουσιάσει νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συστηματικοί έλεγχοι των οχημάτων και των φορτίων για την καταστολή της παράνομης μεταφοράς από τρίτες χώρες. Υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με την προαιρετική εφαρμογή της φορτωτικής, που θα αντικατασταθεί με ένα άλλο ισοδύναμο έγγραφο, βάσει του οποίου θα μπορούν να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

 

Ο υπουργός Μεταφορών, τις επόμενες μέρες, θα συνεργαστεί με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου συζητηθεί το θέμα της εφαρμογής της Οδηγίας 561/2006 για τις ώρες εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, θα προωθηθεί άμεσα και η εφαρμογή του εργόσημου στον κλάδο, με στόχο να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία και να καλυφθούν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, σε έκτακτες περιπτώσεις.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top