11/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Υποδειγματικοί ταχυδρόμοι

 

Ενα απρόσμενο πρόβλημα βρήκε μπροστά του το Εθνικό Μέτωπο στο Παρίσι καθώς, όπως αποκαλύπτει στο χθεσινό της φύλλο η «Liberation», σχεδόν οι μισοί από τους 40 ταχυδρόμους του Εβδομου Διαμερίσματος αρνήθηκαν να μοιράσουν φυλλάδια του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος. Ετσι πριν ξεκινήσουν τη διανομή της αλληλογραφίας ξεφορτώθηκαν τις προεκλογικές μπροσούρες του ξενοφοβικού κόμματος. Κι αυτό επειδή, όπως τόνισε το συνδικάτο τους, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε οπαδούς του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Μάλιστα εκπρόσωπος του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου CGT προειδοποίησε ότι εάν οι ταχυδρόμοι τα μοίραζαν ίσως να δέχονταν φυσική ή φραστική επίθεση από πολίτες.

 

Δ.Σ.Φ.

 

……………………………………..

 

 

„Κράτος ως εργοδότης

 

«Το κράτος ως εργοδότης ύστατης καταφυγής: αναπτυξιακές και δημοσιονομικές επιπτώσεις» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα στις 12 στο ξενοδοχείο Παρκ (λ. Αλεξάνδρας 10) το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Θα μιλήσουν από το Levy Economic Institute ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου και η ερευνήτρια Ράνια Αντωνοπούλου και από το Παρατηρητήριο ΙΝΕ ΓΣΕΕ η Σοφία Αδάμ. Ομιλητές είναι επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Αργείτης.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Ασέβεια

 

Την έντονη αντίδραση του προέδρου Εφετών Παναγιώτη Κατσιρούμπα, που προεδρεύει στην πολύκροτη δίκη Παπαγεωργόπουλου, προκάλεσε η απουσία από το δικαστήριο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μαρτύρων (ως πρώην υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης). Παρ’ ότι διαβεβαίωνε ότι θα παραστεί και θα καταθέσει, χθες που ήρθε η σειρά του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ η δικηγόρος του υποστήριξε πως δεν θα μπορέσει να προσέλθει ώς την Παρασκευή λόγω… βουλευτικών υποχρεώσεων! «Είναι συμπεριφορά αυτή; Μήπως θέλει να πάμε στο σπίτι του; Ή να το κάνουμε Σάββατο, αν τον βολεύει;» είπε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος και πολλοί μουρμούρισαν κάτι για… σεβασμό στη Δικαιοσύνη.

 

Ν.Φωτ.

 

……………………………………..

 

 

„Με τον Περικλή

 

Σε μία στοά στο κέντρο της Αθήνας θα συναντήσει γνωστούς και φίλους απόψε στις 7 ο Περικλής Κοροβέσης και θα μιλήσουν για τα βιβλία του, 45 χρόνια τώρα, με αφορμή την τελευταία έκδοση (Εκδόσεις των Συναδέλφων) με τίτλο «Παράπλευρες καθημερινές απώλειες». Η στοά είναι στην Ακαδημίας 18, στο Jazz Point, και τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Γιώργος Σταματόπουλος της «Εφ.Συν.». Με τον Περικλή πάντα είναι ενδιαφέρουσα μία συζήτηση. Ενδιαφέρον θα υπάρχει και μετά…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„Οταν ήταν νέος

 

Σε νέα ύψη ανέβασε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέσω του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε ερώτηση περί πιθανής επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Είμαι απ’ εκείνους τους νέους ανθρώπους, που επειδή μπορούσα -είχα τύχη με τα κορίτσια- δεν είχα πάει ποτέ σε μπουρδέλο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρδέλο τώρα στα γεράματα». Ευδιάκριτος ο εκνευρισμός τού κατά δήλωσιν (πρώην) ζεν πρεμιέ, ο οποίος επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Τι να κάνει τώρα που του έφυγε και η Νίκη Τζαβέλλα;

 

Τ.Τ.

 

………………………………………

 

 

„Διευκολύνσεις

 

Με μια… τσαρική εμφάνιση χθες στη Βουλή, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ανοιχτά από τους βουλευτές να τον διευκολύνουν στις επενδύσεις που σχεδιάζει στην Ελλάδα, ψηφίζοντας μάλιστα και σχετικό νόμο. «Τι θέλετε; Να πάω στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και να ζητάω κάτι; Αυτοί πρέπει να έρθουν και να με παρακαλέσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενοχλήθηκε, ωστόσο, από κάποιες παρατηρήσεις βουλευτών και έκανε λόγο για «μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαίδευση», επικαλούμενος την Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………….

 

 

„Τουρισμός

 

Μπορεί να μην μας τίμησε με την παρουσία του στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού, στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά μας αποθέωσε ο Αντόνιο Τατζάνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ζήτω η Ελλάδα» αναφώνησε στο τέλος του μαγνητοσκοπημένου χαιρετισμού του στη διάσκεψη για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, που έγινε στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου. Η αποθέωση συνεχίστηκε και από τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τάλεμπ Ριφάι που εκθείασε τη σκληρή δουλειά της Ολγας (Κεφαλογιάννη) και είπε ότι «πάμε καλά». Κατά τα λοιπά, η Ελληνίδα επίτροπος Μ. Δαμανάκη θέλησε να μας πείσει ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι για την Ε.Ε. η «μητέρα όλων των μαχών».

 

ΑΡΤ

 

………………………………….

 

 

„Ευπώλητο…

 

Τύφλα να έχουν οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της Ε.Λ. Τζέιμς και τα άλλα «ροζ» μυθιστορήματα. Ενα βιβλίο στην απόχρωση του κόκκινου, «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», του Δημήτρη Κουφοντίνα, σπάει τα ταμεία. Με το που κυκλοφόρησε, μέσα σε δυόμισι μέρες πούλησε σχεδόν 15.000 αντίτυπα, όπως μας πληροφορούν οι εκδόσεις Λιβάνη. Χωρίς να δώσει και πολλές συνεντεύξεις ο Κουφοντίνας, πριν καλά καλά αρχίσουν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ να το σχολιάζουν, θετικά ή αρνητικά. Ακόμα και αν αρκετά βιβλιοπωλεία δεν το προβάλλουν στη βιτρίνα τους – για λόγους ιδεολογικούς ή μάρκετινγκ κ.ά. Διαφήμιση ή δυσφήμηση, δεν έχει σημασία, οι πωλήσεις αυξάνονται και το ανεβάζουν στα μπεστ σέλερ, σε χρόνο ρεκόρ. Φαίνεται πως ο συγγραφέας ακολουθεί κι εδώ την τακτική της «17 Νοέμβρη». Αιφνιδιάζω και χτυπάω (με την πένα), ξαφνικά! Θα ήθελα όμως να μάθω, τα έσοδα από τις πωλήσεις, τι θα τα κάνει;

 

ΠΑ.Σ.

 

………………………………………

 

 

„Δεν του άρεσε

 

Τόσα βιβλία έχουν γράψει κρατούμενοι, τόσα έχουν εκδοθεί για τη 17Ν. Κανένα δεν είχε την τιμή να ασχοληθεί μαζί του ένας υπουργός Δημόσιας Τάξης με αυτόν τον τρόπο: ο κ. Δένδιας δήλωσε χτες στο «Βήμα FM» πως δεν του άρεσε η κυκλοφορία του βιβλίου και «η πρωτοβουλία του εκδοτικού οίκου», ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο βιβλιοπωλείο που αρνήθηκε να το βάλει στα ράφια του. Δεν έμεινε εκεί: βρήκε «πολύ ενδιαφέρουσα μια αστική αγωγή των συγγενών των θυμάτων». Μπέρδεψε το υπουργείο με το δικηγορικό του γραφείο.

 

Δ.Αγγ.

 

……………………………………….

 

 

„Διαγραφή κλήσεων

 

Οι δήμοι οφείλουν να προβαίνουν σε διαγραφή οφειλών που έχουν βεβαιώσει από πρόστιμα παράβασης διατάξεων του ΚΟΚ (περί παράνομης στάθμευσης) στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι στην κλήση αναγράφονται ελλιπώς ή εσφαλμένα τα στοιχεία που αφορούν τον ακριβή προσδιορισμό του οχήματος ή της παράβασης, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη (www.synigoros.gr). Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης διαπιστώσει ότι η κλήση πάσχει, να μην προβαίνει στην είσπραξη του προστίμου.

 

Γ.Μ.

 

………………………………………

 

 

„Χωρίς αιδώ

 

Oι αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων διαδέχονται η μία την άλλη, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Μόλις προχθές δύο επιχειρηματίες στο Ηράκλειο αυτοκτόνησαν και ένας άστεγος πέθανε αβοήθητος. Οι τρομοκρατικές σφαίρες της νεοφιλελεύθερης οικονομίας σκοτώνουν περισσότερο απάνθρωπα και σαδιστικά από τις συμβατικές σφαίρες. Αυτοί που δολοφόνησαν την πολιτική ηθική τώρα μετρούν κουφάρια χωρίς αιδώ.

 

Π.Γεωργ.

 

……………………………………….

 

 

Ενωτικός υποψήφιος!

 

Εκανε την έκπληξη ο πρώην διευθυντής του ΑΠΕ στη βόρεια Ελλάδα, παλαιός και καλός συνάδελφος, Σπύρος Κουζινόπουλος. Μετριοπαθής φωνή της Αριστεράς, προσέφερε πολλά μέσα από τα ρεπορτάζ του στον Τύπο και τα βιβλία του. Τώρα, επελέγη ομόφωνα επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία» και διεκδικεί με αξιώσεις ως υποψήφιος δήμαρχος τον Δήμο Θερμαϊκού. Οπως αναφέρει ο ίδιος, τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε πριν από έναν μήνα η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν στελέχη της περιοχής που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και τη Νέα Δημοκρατία! Στο πλευρό του έχουν ταχθεί οι πρώην δήμαρχοι Θερμαϊκού Αντώνης Μαντζάρης, Επανομής Απόστολος Οικονομίδης και Μηχανιώνας Κωστής Κούτουκας. «Είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι. Μοναδική μας έγνοια είναι ο τόπος να πάει δύο βήματα μπροστά», λέει ο Σπύρος Κουζινόπουλος.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top